Fudbal

Velež i Sarajevo neriješeno u osmom kolu Premijer lige

Velež i Sarajevo neriješeno u osmom kolu Premijer lige
Foto: Ilustracija/Arhiva | Velež i Sarajevo neriješeno u osmom kolu Premijer lige

Fudbaleri Veleža i Sarajeva remizirali su u derbiju koji se igrao na otvaranju osmog kola Premijer lige, a susret s dva potpuno različita poluvremena je završen rezultatom 1:1.

Stari rivali u odličnoj atmosferi odigrali su meč, a derbi je privukao i pažnju mnogo poznatih ličnosti, pa su tako na tribinama stadiona Rođeni bili prisutni braća Zoran i Zdravko Mamić.

Utakmica je otvorena pokušajem Darke Bodula iz slobodnog udarca nakon čega je Slaviša Bogdanović krajnjim naporima intervenisao.

Veliku priliku Sarajevo je propustilo u 19. minuti. Cmiljanić je gurnuo loptu na desnu stranu za Šabanovića koji silovito šutira tik pored stative gola Rođenih.

Odgovor Rođenih stigao je u finišu prvog dijela. Igrao se 43. minut kada je Alen Dejanović dodao do Dženana Zajmovića, a ofanzivac Rođenih šutira pored gola. Ostalo je 0:0 pa se bez golova otišlo na poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme bilo je neuporedivo zanimljivije i razlikovalo se od prvog dijela igre. Već u 49. minuti Velež je poveo. Ovčina je prošao po desnoj strani i centrirao, loše su reagovali i defanzivci Sarajeva i ofanzivci Veleža, a jedini spreman i spretan bio je Brandao koji je loptu poslao u mrežu za vodstvo Rođenih.

Ipak, odgovor se čekao samo pet minuta. Gosti su poravnali nakon što je Halid Šabanović ispratio odbijenu loptu golmana Bogdanovića i ugurao je u mrežu.

Po jednu veliku šansu timovi su propustili nakon tačno sat vremena igre. Prvo je Cmiljanić izašao sam pred golmana Bogdanovića, ali mu je lopta pobjegla u naručje čuvara mreže domaćih. Odgovor je stigao preko Ede Vehabovića koji je pogodio stativu udarcem s distance.

Moglo je Sarajevo do gola u 68. minuti. Darko Bodul je šutirao s distance, a lopta je pogodila blok i zamalo prevarila Bogdanovića. Ipak, golman Veleža je odbio udarac u korner.

Do kraja utakmice bilo je po nekoliko polušansi s obje strane, ali ne i toliko situacija koje su mogle promijeniti rezultat, tako da dva tima dijele po bod nakon večerašnjeg remija.

(Klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije