Fudbal

Velež produžio ugovor sa Osmanom Hadžikićem

Velež produžio ugovor sa Osmanom Hadžikićem
Foto: N.N. | Velež produžio ugovor sa Osmanom Hadžikićem

Fudbalski klub Velež Mostar saopštio je da je vjernost Klubu produžio čuvar mreže “Rođenih“ Osman Hadžikić.

On je produžio vjernost do ljeta 2025. godine.

Osman Hadžikić rođen je 12. marta 1996. godine u Klosterneuburgu, Austrija. Prve fudbalske korake je napravio u omladinskom pogonu SV Schwechat, da bi omladinski staž nastavio u FK Austria iz Beča, u kojem će i započeti profesionalnu fudbalsku karijeru.

Nakon perioda provedenog u glavnom gradu Austrije, karijeru nastavlja u Švajcarskoj u redovima tamošnjeg superligaša Cirih, iz kojeg odlazi na jednogodišnju posudbu u hrvatski NK Inter iz Zaprešića, da bi se u ljeto 2020. godine vratio u Austriju postavši članom FC Admira. Vrijedi istaknuti i to da je u svojoj internacionalnoj karijeri nastupao i za omladinske U19 i U21 selekcije reprezentacije Austrije ubilježivši ukupno 10 nastupa, kao i da se sredinom ove godine našao na proširenom spisku tadašnjeg selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruka Hadžibegića.

Dres mostarskih Rođenih oblači u januaru 2023. godine, da bi od tada ukupno 31 navrata stajao na golu Rođenih, te 14 puta uspijevao sačuvati svoju mrežu netaknutom.

U tekućoj sezoni Osman Hadžikić je u 17 odigranih utakmica osam puta sačuvao gol Rođenih, te sa tom statistikom predvodi drugu najbolju odbranu Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je do sada primila tek 15 golova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije