Fudbal

Veličina splitskog kluba: Hajduk zaposlio momka sa Daunovim sindromom

Veličina splitskog kluba: Hajduk zaposlio momka sa Daunovim sindromom
Foto: Hajduk | Veličina splitskog kluba: Hajduk zaposlio momka sa Daunovim sindromom

Luki Bučeviću ispunio se najveći san. Jedan od najstrastvenijih navijača Hajduka, 19-godišnjak sa Daunovim sindromom, konačno je i zvanično postao dio Hajduka kao punopravni zaposlenik splitskog kluba.

Sreću na njegovom licu zbog prvog radnog dana u svom najdražem klubu teško je opisati. Svi su Luku srdačno dočekali, a on je još srdačnije pozdravljao sve koje je sreo na putu, od zaposlenika, trenera, pa do djece u Otvorenoj školi koja su ga dočekala u počasnom špaliru, naveli su iz Hajduka.

Upravo u Otvorenoj školi Luka će provoditi najveći dio svog radnog vremena, a po želji i potrebi, pomagaće u Fanšopu.

"Luka će biti na usluzi treneru i igračima za sve što treba, pokušat ćemo ga uključiti u što više aktivnosti, a kao što možete vidjeti, za početak mu sjajno ide. Već se sprijateljio s djecom, koja su ga odmah prihvatila. Drago mi je i zbog njih jer već od malih nogu moraju učiti kako postoje djeca i ljudi s poteškoćama i da su oni sastavni dio našeg društva, ravnopravni svima nama", naglasio je trener Hajdukove Otvorene škole Ante Rađa.

Foto: Hajduk
Foto: Hajduk

Presretan je bio i Lukin otac Davor Bučević, koji je otpratio svog sina na prvi radni zadatak.

"O Lukinom oduševljenju ne trebam ni govoriti, njemu je Hajduk sve, o Hajduku priča po cijele dane, otkad je čuo da će početi raditi ovdje, njegovo ushićenje ne prestaje. Tri sata ranije obukao je Hajdukovu opremu i jedva je čekao da krenemo", kazao je Lukin otac, prenosi "Avaz.ba".

Luka nije bio od velikih riječi, prionuo je odmah poslu, samo je u prolazu dobacio:

"Super mi je, ja sam najsretniji čovjek na svijetu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije