Fudbal

Velika pobjeda Borca na „Koševu“

Velika pobjeda Borca na „Koševu“
Foto: FK Sarajevo | Velika pobjeda Borca na „Koševu“

Fudbaleri Borca savladali su večeras na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ ekipu Sarajeva rezultatom 2:0 i upisali petu vezanu pobjedu.

Igrač odluke u derbi utakmici 26. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine sa dva postignuta pogotka bio je Goran Zakarić.

Banjalučani su poveli u 34. minuti. Prvo je Stojan Vranješ ubacio loptu za Elvisa Mehanovića čiji šut je odbranio Vladan Kovačević, ali je u drugom pokušaju Goran Zakarić loptu poslao u praznu mrežu za 1:0.

Nade aktuelnih šampiona Premije lige BiH da eventualno mogu do boda večeras Goran Zakarić je ugasio u 71. minuti. Iskusni fudbaler odlično je izbjegao svog čuvara i sjajnim šutom po drugi put matirao Vladana Kovačevića.

Bio je ovo tek četvrti poraz Sarajeva ovog proljeća i prva utakmica lidera na tabeli u ovoj kalendarskoj godini u kojoj je postignuto više od jednog gola.

Ujedno ovo je prva pobjeda Borca na „Koševu“ nakon šest sezona. Zanimljivo da je tada Borac slavio u Kupu BiH predvođen sa klupe upravo Vinkom Marinovićem aktuelnim šefom stručnog štaba „bordo tima“.

Sarajevo nakon 26. odigranih kola ima 52 bodova, dok se drugoplasirani Borac dodatno primakao sada na svega dva boda zaostatka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije