Fudbal

Velikih 5:0 za Totenhem, Zvezda poražena u Londonu

Velikih 5:0 za Totenhem, Zvezda poražena u Londonu
Foto: Tanjug/AP | Velikih 5:0 za Totenhem, Zvezda poražena u Londonu

Fudbaleri Totenhema savladali su Crvenu zvezdu u trećem kolu Lige šampiona na svom stadionu u Londonu

Totenhem je sa dva gola Harija Kejna, dva Hjeon Min-Sona te jednim golom Erika Lamele porazio nemoćnu Zvezdu pred domaćim navijačima.

Zvezda uz dosta grešaka nije uspjela da pronađe rješenje za brze igrače Totenhema, koji su stvarali šansu za šansom. Totenhem nije dozvolio iznenađenje, nakon pada i na nekinačin jedva dočekao da "iskali bijes" na Zvezdi. 

Pred više od 50.000 gledalaca, prvak Srbije prošao je slično kao prošle godine u Parizu, kada je od PSŽ-a deklasiran 6:1, i ponovo pretrpio jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji.

Čak ni lider grupe Bajern, koji je savladao Olimpijakos u Pireju 3:2, nije bio toliko dominantan protiv Zvezde kao što je bio Totenhem, do večeras tim s krizom rezultata.

Golman Milan Borjan konstantno je bio na udaru, imao je nekoliko zapaženih odbrana, ali je morao da se pomiri s činjenicom da je viceprvak Evrope mnogo bolji rival.

Svaku grešku kažnjavao je engleski tim, a bilo ih je dosta u Zvezdi, počevši od Degenekove kod prvog gola Kejna poslije kornera, preko Marinove kod Sonovog, pa sve do Milunovićeve kod 4:0, a onda ponovo Kejn za lošu postavku odbrane.

Nije Zvezda bila bez šanse, prijetili su Radživ van La Para, Mateo Garsija i Marko Marin, ali je Totenhem sačuvao mrežu i napravio važan korak ka osmini finala.

Na tabeli vodi Bajern sa devet bodova, Totenhem ima četiri, Crvena zvezda tri, a Olimpijakos jedan.

U narednom kolu Zvezda čeka Totenhem 6. novembra na stadionu "Rajko Mitić".

Rezultati by SofaScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije