Fudbal

Vest Hem na krilima Bovena do prve pobjede u 2024.

Vest Hem na krilima Bovena do prve pobjede u 2024.
Foto: Tanjug/AP | Vest Hem na krilima Bovena do prve pobjede u 2024.

U ponedeljak je na programu bila jedna utakmica 26. kola Premijer lige, a fudbaleri Vest Hem Junajteda su na svom “London stadionu” bili bolji od Brentforda rezultatom 4:2 (2:1). Junak pobjede domaćina bio je napadač Džerod Bouen, trostruki strijelac.

Došli su “Čekićari” do prve pobjede još od 28. decembra i trijumfa nad Arsenalom. U međuvremenu je tim Dejvida Mojesa zabilježio po četiri remija i poraza kada se zbirno gledaju i Premijer liga i FA kup.

Vest Hem je sa 39 bodova izbio na osmu poziciju tabele i do kraja sezone se nada da će moći da napadne mjesta koja vode u evropska takmičenja.

Sa druge strane, Brentford ima pet bodova više od Lutona, koji je sa 20 bodova u zoni ispadanja.

Bouen je do ove utakmice čak 15 puta u profesionalnoj karijeri uspjevao da postigne po dva gola na zvaničnoj utakmici, a sada je postigao prvi seniorski het-trik. Trenutno je sa 14 pogodaka na deobi trećeg mjesta liste strijelaca Premijeršipa, a više golova u ovom takmičenju od njega su postigli samo Erling Holand i Mohamed Salah.

Načeo je Bouen odbranu “Pčela” već u petom minutu posle asistencije Emersona, već u sedmom minutu rezultat je bio Bouen – Brentford 2:0. Drugi gol je 27-godišnjak postigao poslije asitencije Vladimira Coufala.

Treći gol na utakmici vidjeli smo već u 13. minutu, a Nil Mope uspjeo je da preopolovi zaostatak svoje ekipe.

U 63. minutu Bouen kompletira het-trik posle pasa Kudusa, a u 69. minutu sve je bilo rešeno kada je Emerson povisio na 4:1.

Do kraja duela Joan Visa uspjeva da postavi konačnih 4:2.

Prvi put poslije skoro dva mjeseca u sastavu Vest Hema našao se u Lukas Paketa. On je startovao, a u 76. minutu ga je zamijenio Majkl Antonio.

Naredno kolo Vest Hem igra u subotu od 16.00 na ''Gudisonu'' protiv Evertona, dok će Brentford kod kuće protiv Čelzija u istom terminu pokušati da izbjegne četvrti uzastopni poraz u šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije