Fudbal

Vico Zeljković čestitao 100. rođendan Željezničaru

Vico Zeljković čestitao 100. rođendan Željezničaru
Foto: N/FS BIH | Vico Željković čestitao 100. rođendan Željezničaru
Vedran Radenović

​Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković, uputio je čestitku povodom jubilej 100. rođendana Fudbalskog kluba Željezničar.

Prvi čovjek bh. kuće fudbala klubu sa "Grbavice" poželio je  puno uspjeha i velikih sportskih rezultata u narednom periodu.

"Dragi sportski prijatelji iz FK Željezničar od srca vam čestitam 100. rođendan. To je rijedak jubilej i želimo vam da i u narednih 100 godina nastavite da nižete uspjehe. Nije potrebno nabrajati sve trofeje koje je ovaj klub kroz svoju stogodišnju istoriju osvojio i potvrdio se kao jedan od najvećih na našim prostorima. Takođe, teško je pobrojati i sve velikane koji su prošli kroz ovaj klub, igrače, trenere, reprezentativce. Nemoguće je govoriti o 'Želji', a ne spomenuti igračku i trenersku veličinu Ivicu Osima koji je dao nemjerljiv doprinos rastu, ne samo svog kluba, nego i N/FS BiH. Nije on bio jedini 'Željovac' bez kojeg ni naš Savez danas ne bi bio ono što jeste. Tu je bio i pokojni Josip Katalinski-Škija u čiju čast N/FS BiH tradicionalno svake godine održi turnir za mlađe kategorije. Tu svakako treba spomenuti Mišu Smajlovića i Mehmeda Baždarevića, legende Željezničara koji su sa klupe predvodili reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ogroman je broj članova ovog kluba koji su dali doprinos u stvaranju N/FS BiH i zbog toga danas i mi slavimo sa našim prijateljima stogodišnjicu postojanja FK Željezničar", navodi se u čestici Vice Željkovića.

On dodaje da je Nogometni/Fudbalski savez BiH ponosan što za svog člana ima jedan takav kolektiv koji je zahvaljujući predanom radu i sportskom viteštvu stekao veliki ugled širom Evrope i svijeta.

"Željezničar je veliko bogatstvo za cjelokupni sport Bosne i Hercegovine i bez obzira na to za koje klubove navijamo, 'plave' sa Grbavice svi moramo poštovati jer bez njih sport u ovoj državi ne bi bio isti. Zbog svega napravljenog u ovih sto godina 'Željo' nastavi da se razvijaš i stvaraš nove generacije igrača, poput Edina Džeke, koji će sve nas zajedno činiti ponosnim u cijelom svijetu!".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije