Fudbal

Vinko Marinović respektuje Borac

Vinko Marinović respektuje Borac
Foto: N.N. | Vinko Marinović respektuje Borac

Derbi 26. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igraće u subotu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" vodeći dvojac ekipe Sarajeva i Borca.

Biće to treći međusobni ogled ova dva tima aktuelne sezone, a u prethodna dva napadači su bili raspoloženi. Postignuto je čak deset golova. U prvom susretu na "Koševu" slavio je "bordo tim" rezultatom 4:2, dok je na Gradskom stadionu u Banjaluci okončano bez pobjednika 2:2. Lideri i aktueni šampioni ovog proljeća igraju toplo-hladno, a realizacija nije na sjajnom nivou.

"Mi smo u ritmu gdje je svaka utakmica derbi. Neke šanse koje smo imali možda i nismo iskoristili na pravi način, ali na treningu ćemo raditi i radimo i nadamo se da ćemo u ovim sljedećim utakmicama doći do golova i samim tim će porasati samopouzdanje igrača", rekao je Vinko Marinović, trener Sarajeva.

U narednom susretu neće moći računati na Mirka Oremuša i Aleksandra Pejovića zbog suspenzije. Povrijeđeni su Mersudin Ahmetović, Đani Salčin, Dal Varešanović, a zbog upale grla van stroja je i Matijas Fanimo.

"Mi smo već duboko u prvenstvu, tako da smo odigrali i mi i ostale ekipe veliki broj utakmica. To dovodi u situaciju da ima veliki broj kartoniranih igrača, međutim što se nas tiče imamo širok izbor igrača i protiv Borca ćemo imati adekvatne zamjene", istakao je Marinović.

Prokomentarisao je i igru narednog protivnika koji iza sebe ima odlične rezultate u nastavku sezone. 

"Borac ovog proljeća igra dobro. Imaju samo jedan poraz protiv Veleža i sigurno da su ih dobre igre dovele i do druge pozicije. Radi se o ekipi koja se nalazi u dobroj formi, a što se nas tiče mi igramo kući na "Koševu", imamo prednost domaćeg terena i nadamo se da ćemo uz dobru igru doći do povoljnog rezultata", zaključio je Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije