Fudbal

Više od 10.000 đaka na utakmici Srbija - Crna Gora

Više od 10.000 đaka na utakmici Srbija - Crna Gora
Foto: Ilustracija | Više od 10.000 đaka na utakmici Srbija - Crna Gora

Više od 10.000 beogradskih osnovaca bodriće fudbalsku reprezentaciju Srbije na utakmici protiv Crne Gore u Lige nacija, najavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dječju zaštitu Slavko Gak.

Odlazak na utakmicu omogućen je nastavkom saradnje Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i Fudbalskog saveza Srbije, koji je za 202 osnovne škole u Beogradu obezbijedio po 50 besplatnih karata.

"Ovo je druga utakmica na koju besplatno vodimo osnovce, nakon što su nedavno prisustvovali utakmici sa Rumunijom. Reakcije đaka su tada bile fenomenalne i obećali smo da će takvih događaja biti još. Evo sada još jedne prilike da među decom promovišemo sport, sportsko ponašanje i duh, ali i osećanje pripadnosti svojoj zemlji kroz sportsko navijanje za reprezentaciju", rekao je Gak.

On je poručio da bi bilo dobro da se u ovakve akcije uključe sve sportske i kulturne institucije u gradu i da se đacima pruži što više besplatnog, raznovrsnog i kvalitetnog sadržaja van škola.

"Sportski i kulturni događaji su pravi način da decu kao društvo učimo pravim vrednostima. To je jedan od načina i da smanjimo vršnjačko nasilje, da ih sklonimo od poroka i da ih usmjerimo na pravi način", poručio je Gak.

Utakmica između Srbije i Crne Gore, odlučujuća u borbi za prvo mjesto u Grupi 3 C Lige nacija, igra se u subotu od 15 sati na stadionu Rajko Mitić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije