Fudbal

Vječiti derbi Željezničara i Sarajeva završen bez golova

Vječiti derbi Željezničara i Sarajeva završen bez golova
Foto: Facebook/FK Željezničar | Vječiti derbi Željezničara i Sarajeva završen bez golova

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva odigrali su derbi bez golova i podijelili bodove u meču 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na praznom stadionu Grbavica danas je odigran 122. prvenstveni i ukupno 142. gradski derbi između Željezničara i Sarajeva.

Domaćin je prilično ofanzivno ušao u susret. U osmoj minuti utakmice, Aleksandar Kosorić pogađa glavom, no linijski sudija pokazuje nedozvoljenu poziciju.

U 30. minuti još jedna konkretna prilika za Željezničar, no dobro je na golu postavljen golman Sarajeva Vladan Kovačević. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata.

U drugom dijelu utakmice dosta konkretnija i ofanzivnija igra gostiju s Koševa. Krste Velkoski je imao sjajnu priliku u 50. minuti, šutirao je iz kaznenog prostora, no golman Filip Eić bez velikih muka zaustavlja loptu koju mu je Makedonac praktično poslao u ruke.

U 88. minuti susreta došlo je do žestokog sudara glavama u kojem su učestvovali Mirko Oremuš i Mustafa Mujezinović, obojici igrača ukazana je pomoć. Promjene rezultata do kraja utakmice nije bilo.

Sarajevo je trenutno lider na tabeli sa 46 bodova, a Željezničar se nalazi na drugom mjestu sa osvojenih 37 bodova, koliko ima i trećeplasirani Široki Brijeg.

Nakon dosadašnja 142 duela, Željezničar ima tri pobjede više. "Plavi" su slavili 45 puta, a "bordo" tim 42, dok je neriješeno završilo 55 utakmica. Gol razlika je na strani Željezničara, a ona iznosi 175:169.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije