Fudbal

Vječiti derbi u 18 sati: Partizan - Zvezda prvi čin

Vječiti derbi u 18 sati: Partizan - Zvezda prvi čin
Foto: FK Crvena Zvezda | Vječiti derbi u 18 sati: Partizan - Zvezda prvi čin

​Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde danas igraju prvi večiti derbi u sezoni, ukupno 161, na stadionu u Humskoj.

Najveća utakmica srpskog fudbala dolazi za velike rivale u trenutku kada su ove sedmice odigrali iscrpljujuće mečeve u Evropi, Zvezda na gostovanju Bajernu u Ligi šampiona, Partizan protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope, ali bez obzira na to sigurno će pronaći energiju i veliki motiv za "više" od tri boda.

Aktuelni prvak "ležernije" čeka derbi zbog prednosti od četiri boda i zato je Partizan pod moranjem i mora da napadne, što je najavio i trener Savo Milošević.

"Očekivanja su najveća, želimo dobar rezultat ako hoćemo da ostanemo u trci za titulu. Biće jako teško doći do pobede, ali igramo kod kuće, gde smo igrali dobro ove sezone. Ako uspemo da ponovimo partije možemo da se nadamo uspehu", rekao je Milošević na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Kako je naglasio, za razliku od njegovog tima, ne očekuje ofanzivan pristup Zvezde.

"Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu, iz toga proizilazi da ćemo mi morati da budemo ofanzivni. Više smo opredeljeni tako, igramo na gol više, ne možemo da menjamo mentalitet. Volimo da napadamo, ali biće potrebna i dobra odbrana, uz dozu rizika. Medutim, nećemo grlom u jagode i da budemo naivni".

Njegov kolega Vladan Milojević susreće se sa velikim izazovom oko izbora tima jer samo četiri stranca mogu na teren od osamorice između Žandera, Kanjasa, Marina, Bena, Boaćija, Garsije, van La Pare i Tomanea.

"U situaciji smo koja nije nova, imamo veliki broj stranaca, a samo četvorica mogu da budu u protokolu. Razgovarao sam sa njima, još pre nekoliko kola i kao profesionalci su shvatili", rekao je Milojević, dodavši da je prvi put ima ovakav problem i da "ne zna da li su slatke ili teške muke" zbog konkurencije.

Milojević kaže da dodatni motiv crveno-belima neće biti poraz iz finala Kupa Srbije u maju jer im nije potreban za najveću utakmicu u zemlji.

"Igramo sa Partizanom, ne treba nam dodatni motiv i igračima ne moram ništa da kažem. Motiv je sam po sebi. Svaki dobar potez se meri 10 bolje, isto tako i lošiji. Nije isto kada se napravi greška na derbiju, sve je pod dodatnom lupom. Tu se i postaje igrač", zaključio je on.

Utakmica je zakazana za 18 sati, a prvi put sudi Beograđanin Srđan Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije