Fudbal

Vlahović potpisao za Atalantu

Vlahović potpisao za Atalantu
Foto: Twitter / Printscreen | Vlahović potpisao za Atalantu
Nezavisne novine

Mladi fudbaler Partizana, Vanja Vlahović karijeru nastavlja u italijanskoj "Boginji", Atalanti, u okviru šestomjesečne pozajmice.

Pokazalo se italijansko tlo kao plodno za talentovane fudbalere iz Srbije. Plejada srpskih fudbalera našla je svoje mjesto pod suncem u Seriji A, a tim stopama danas je krenuo i Vanja Vlahović. 

Atalanta i Partizan su se dogovorili o šestomjesečnoj pozajmici, sa pravom otkupa i očekuje se da taj posao bude realizovan u toku dana. Otkupna klauzola biće postavljena na 500.000 evra.

Vlahović je prošao kompletne pripreme prvog tima "Crno-bijelih" ove zime, čiji je dio bio i jesenas, ali, nije dobijao minute već je mahom branio boje omladinske selekcije, gdje je bio jedan od najboljih strijelaca u takmičenju. 

Posljednjih mjeseci je Vlahović bio na meti Ahmata, ali nije želio da ide u Rusiju. Potom se javio AEK, ipak, kada je stigao poziv Atalante sve druge opcije su otpale. 

Tako je postignut dogovor o pozajmici, u koji je uvrštena otkupna klauzula za ljetnji prelazni rok, tokom koga bi Vlahović potpisao višegodišnji ugovor, ukoliko naravno sve strane budu zadovoljne.

On će u Italiji dobiti šansu da se u prvi mah prilagodi vjerovatno kroz Primaveru, mladi tim Atalante, a potom od ljeta i u najjačoj selekciji, prenosi "Telegraf".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije