Fudbal

Vraća se engleska Premijer liga

Vraća se engleska Premijer liga
Foto: N.N. | Vraća se engleska Premijer liga

Nakon sto dana pauze i posljednje utakmice odigrane 10. marta, u kojoj je Lester pobijedio Aston Vilu 4:0, u srijedu se nastavlja englesko fudbalsko prvenstvo.

Prvo su na redu dva odgođena susreta Aston Vila - Šefild i Mančester Siti - Arsenal, a nakon toga kreće ostatak Premijer lige i FA kupa užurbanim ritmom subota - srijeda. Planirano je da se posljednje kolo odigra 26. juna, a finale FA kupa 1. avgusta. Liverpul je na korak do osvajanja naslova prvaka na kojeg navijači "Redsa" čekaju 30 godina. Devet kola prije kraja ima 82 boda, 25 više od Mančester Sitija.

Nastupu u Ligi prvaka nadaju se Lester (53 boda), Čelsi (48) i Mančester junajted (45), a u slučaju da UEFA kazna dvogodišnje zabrane nastupa u evropskim kupovima za Mančester Siti ne bude promijenjena nakon žalbenog postupka, u tu borbu mogli bi se uključiti Vulverhempton (43), Šefild (43), Totenhem (41) i Arsenal (40). U FA kupu takmičenje je stiglo do četvrtfinala, a sastaće se Norvič - Mančester junajted, Šefild - Arsenal, Lester - Čelsi i Njukasl - Mančester Siti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije