Fudbal

Vranješ novi igrač Željezničara: Od "nema šanse da dođem" do potpisa

Vranješ novi igrač Željezničara: Od "nema šanse da dođem" do potpisa
Foto: FK Željezničar | Vranješ novi igrač Željezničara: Od "nema šanse" do potpisa

Bivši fudbalski reprezentativac BiH Stojan Vranješ, novi je igrač FK Željezničar a ugovor je potpisao na godinu i po dana.

"Svi moramo biti zadovoljni, prvo ja, što smo završili ovaj toliko očekivani transfer. Zadovoljan sam uslovima, pregovorima i dočekom u klubu te se nadam da će sve završiti onako kako svi očekujemo". kazao je Stojan Vranješ za zvaničnu stranicu Plavih.

Podsjetimo, priča o mogućem transferu Vranješa u Željezničar vuče se već mjesec dana, a sam igrač je najprije demantovao ove navode i izjavio da "nema šanse da dođe Željezničar".

"Odmaram se u Banjaluci. Željo me želi i ja izrazio želju da dođem? Prvi put čujem za to. Valjda se i ja nešto pitam, a ne da se navodno dogovara pozajmica i da se spinuje da sam izrazio želju da dođem. Reći ću vam krako i jasno, nema šanse da dođem u Željezničar", rekao je Vranješ za portal "SportSport.ba" krajem decembra.

Vranješ je rođen 1986. godine u Banjoj Luci. Prošao je omladinske selekcije banjalučkog Borca i zagrebačkog HAŠK-a. Nakon igara u Borcu prešao je u rumunski Panduri, a potom je jednu polusezonu igrao na pozajmici u Klužu.

Uslijedio je dolazak u Vojvodinu s kojom osvaja Kup Srbije. U februaru 2014. godine dolazi u poljsku Lehiu Gdansk iz koje nakon godinu i po prelazi u varšavsku Legiju za koju je odigrao sezonu i po, a osvojio je dva puta titulu Poljske.

Posljednji klub za koji je Stojan igrao je Piast Glivice, saopšteno je iz FK Željezničar. Osim Kupa Srbije i dvije titule prvaka Poljske, Vranješ je bio prvak Rumunije sa Klužom, te osvajač Kupa Poljske sa Legijom.

Za Lehiu je odigrao 55 utakmica od toga deset u ovoj sezoni. Postigao je 16 golova i ubilježio tri asistencije. U dresu Panduria je igrao 47 susreta uz 12 golova i jednu asistenciju. Za Vojvodinu je ubilježio 42 nastupa, za Borac 30, a za Legiju 28. Vranješ je odigrao i tri utakmice u dresu A reprezentacije BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije