Fudbal

Vučić organizovao ponoćni sastanak pomirenja Džajića i Čovića?

Vučić organizovao ponoćni sastanak pomirenja Džajića i Čovića?
Vučić organizovao ponoćni sastanak pomirenja Džajića i Čovića?

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić organizovao je sastanak pomirenja na kome su se, poslije sukoba, našli predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić i potpredsjednik crveno-beijlih Nebojša Čović koji su se prethodno fizički sukobili na Marakani.

Kako navodi Sportski žurnal, Vučić je oko ponoći organizovao ovaj sastanak, ali on nije održan na Marakani, niti je u ovom trenutku poznato kakav je epilog.

Dvojica visokih funkcionera crveno-bijelih sukobili su se u srijedu na Marakani, gdje je Džajić, navodno, udario ili za malo promašio Čovića poslije kraće prepirke i nakon toga napustio stadion uz odluku da podnosi ostavku.

"Između nas već neko vreme postoji rasprava po nekim pitanjima vezanim za funkcionisanje kluba. Iako su odluke Upravnog odbora bile jednoglasne, sve ćemo kroz klupske strukture rešiti u našoj kući. Ne želim ništa više da komentarišem", izjavio je Čović za "Sportski žurnal".

Povodom nezapamćenog incidenta u četvrtak će se sastati Odbor za hitna pitanja Crvene zvezde i razmatrati dalje korake zbog navodne Džajićeve ostavke na funkciju predsjednika kluba.

Pojedini funkcioneri crveno-bijelih ranije izjavili su da nemaju informacije o incidentu i izrazili uverenje da Džajić ipak ostaje na čelu kluba.

Čović je nedavno javno kritikovao Džajića i njegove saradnike da sporo rade i ne riješavaju nagomilane probleme u klubu. Kao primjer toga, Čović je naveo da nisu potpisani sporazumi sa užičkom Slobodom i čačanskim Borcem o regulisanju dugova, poslije čega bi ovi klubovi trebalo da povuku menice.

A Zvezda je u priličnim problemima zbog finansija. Podsjetimo, Vladan Lukić i njegova garnitura u rukovodstvu je udvostručila dug na više desetina hiljada evra. Požar se sve više širio, a onda je sredinom novembra prošle godine, Radna grupa na čelu sa Džajićem došla na Marakanu da vrati na noge posrnulog giganta. Treća Zvezdina zvijezda se poslije osam godina vratila na mjesto uspjeha i zajedno sa Čovićem i saradnicima krenula u uzdizanje tima.

Na izborima za predsjednika Džajić je bio jedini kandidat, izabran je na mjesto prvog čovjeka i sve je tokom prethodna dva mjeseca funkcionisalo kao u srećnoj porodici. Čović se bavio provjerom finansijskog stanja, otpisivanjem i vraćanjem dugova. Čak je i princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vlasnik Mančester sitija, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan posjetio Zvezdu i najavio moguća ulaganja u klub.

Džajić je najavljivao kako želi stabilnu Zvezdu koja će igrati u Evropi a u Srbiji osvajati titule, radilo se i na normalizaciji odnosa sa čelnicima vječitog rivala. Sve je išlo željenim putem, fudbaleri su poslije jesenjeg dijela i pauze otišli na pripreme i ništa nije slutilo na zlo, a onda se sve srušilo u samo jednom danu.

Srijeda, 23. januar sigurno će ući u anale srpskog sporta. U danu kada je štoper Milan Jovanović vraćen sa priprema zbog konzumiranja alkohola u hotelu, Zvezda je pretrpila još bolniji udarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije