Fudbal

Vučić otkrio koliki je dug Partizana

Vučić otkrio koliki je dug Partizana
Foto: Facebook/FK Partizan | Vučić otkrio koliki je dug Partizana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o finansijskoj situaciji FK Partizana i otkrio da je dug kluba iz Humske veći od 50 miliona evra.

Ipak, Vučić je rekao i da je napravljen prvi korak ka rješavanju problema u Humskoj.

"U Partizanu ima jedna dobra vest za navijače tog kluba... Ne znam koliko im je dobra vest da li će da se igra Evropa ili ne. Država je svoje uradila. Danas smo omogućili 3,2 miliona evra fudbalskom klubu Partizan da bi mogli da šutiraju loptu u Evropi. Ono što je dobra stvar, prvi put je rukovodstvo Partizana dozvolilo da naši eksperti, da ogole svoje finansije i da naši stručnjaci mogu da dođu, sagledaju i naprave stvarne programe, ne kako da se preživi šest meseci, već kako da se napravi stvarni program ozdravljenja Partizana. Taj prvi korak je samo prvi korak, ali veliki. Posle mnogo godina kada sam ih molio da pomognemo, sada su nam dozvolili. Hvala im na tome. Već danas mogu da kažem da su na putu ozdravljenja, ali će to biti dug i težak proces", rekao je Vučić.

Pa je dodao:

"Taj dug je preko 50 miliona evra. Za Crvenu zvezdu je manje od toga, ali i da je toliko bio bi podnošljiviji. Različiti su prihodi, kao da poredite privredne stope različitih zemalja. Onda vam je jasno koliko je teška situacija. Verujem da ovaj prvi korak može doprineti ozdravljenju. Mi znamo kako se to radi, pokazali smo u državi. Hvala bogu da se neko setio da pusti ljude koji znaju da im napravi program i izađu iz krize."

Smatra da je trener Partizana Igor Duljaj kada govori o okretanju ka omladinskom pogonu ‘’crno-bijelih’’.

"Moraće više pažnje da posete omladinskim selekcijama u čemu je Zvezda značajno ispred i ne samo Zvezda. Može da zarađuje na mladim igračima, jer se samo oni kupuju. Tu je trener Partizana bio u pravu kada je rekao da je zakazala omladinska selekcija. Mora na tome da se radi, kompletan biznis model i ponašanje da se promeni. Verujem da su ljudi spremni i srećan sam zbog toga. Pogrešno misle oni koji smatraju da je problem u tri, 10 ili 15 miliona. Problem je u načinu ponašanja. Ako se budu uredno i pažljivo ponašali, oni su na putu ozdrvaljenja. Kao što smo mi kao država od 2014. godine kada smo doneli teške mere. To je pozitivna poruka za njihove navijače", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije