Fudbal

"Vukovi" istupaju iz Premijer lige BiH?

"Vukovi" istupaju iz Premijer lige BiH?
Foto: N.N. | "Vukovi" istupaju iz Premijer lige BiH?

Jedna od opcija je i napuštanje M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, poručili su iz Fudbalskog kluba Olimpik.

Nezadovoljni suđenjem ove sezone, a posebno u prošloj utakmici 31. kola u kojoj su poraženi u Bijeljini od direktnog konkurenta u borbi za opstanak ekipe Radnika, "vukovi" su najavili radikalne poteze.

O tome će odlučivati na sjednica Upravnog odbora zakazanoj za četvrtak.

“U ovogodišnjoj sezoni Premijer lige BiH više puta smo bili žrtve sudijskih grešaka, “potkusurivanja” računa drugih klubova nauštrb naših rezultata, a kulminacija je bila u prethodnom kolu u Bijeljini. Upozoravani smo da će upravo 31. i 32. kolo biti kulminacija cjelokupnog procesa, koji će u konačnici rezultirati našim izbacivanjem u niži rang. Iako nismo htjeli da vjerujemo u to i spremali smo se za utakmicu kao i za svaku drugu ove sezone, sramna arbitraža sudije Dragana Petrovića iz Banjaluke je potvrdila da su bili u pravu. Pored toga što nam je isključio dva fudbalera, nije dosudio evidentan kazneni udarac, žutim kartonima nam je supendovao još dva fudbalera, pa smo u sljedećem kolu na gostovanju u Krupi na Vrbasu, više nego desetkovani", navodi se između ostalog u saopštenju koje je potpisao Upravni odbor FK Olimpik.

U svom zaključku ističu da im je najveći grijeh što su vjerovali da mogu na zelenom terenu odlučivati o svojoj sudbini.

"Stvari se očigledno ne rješavaju samo na terenu, nego uveliko mimo njega. S tim u vezi, napravićemo još jednu analizu svega što se dešavalo u prethodnom periodu, ali i onoga što nam slijedi, te na osnovu donesenih zaključaka donijeti konačnu odluku o našem statusu u posljednja dva kola Premijer lige BiH. Jedna od opcija je i napuštanje Premijer lige, koje samo po sebi svakako jeste nepopularan potez, ali teško je u situaciji kakva je naša voditi računa o drugima, jer je evidentno da ni drugi, a prvenstveno mislimo na organe N/FS BiH, nisu vodili računa o nama", dodaju iz FK Olimpik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije