Fudbal

ŽFK Borac: Cilj opstanak sve ostalo je neozbiljno

ŽFK Borac: Cilj opstanak sve ostalo je neozbiljno
Foto: Nikola Kulaga | ŽFK Borac: Cilj opstanak sve ostalo je neozbiljno

Primarni cilj je izboriti opstanak u Premijer ligi s obzirom na kvalitet našeg igračkog kadra i jačinu protivnika bilo bi neozbiljno postaviti neke druge ciljeve.

Rekao je ovo za "Nezavisne" Zoran Dimitrić, trener ŽFK Borac, koji će naredne sezone igrati Premijer ligu BiH nakon što su se prošle godine prošetali kroz Prvu ligu Republike Srpske. Pripreme za novu sezonu su uveliko u toku.

"Pripreme za sada teku odlično i igračice su motivisane i jedva čekamo da sezona počne", kazao je Dimitrić.

Igračice Borca su prošle sezone bile prvak Republike Srpske, a na tom putu nisu izgubile niti jedan bod. Ipak, sada ih čeka nešto sasvim drugačije jer je Premijer liga dosta veći nivo takmičenja.

"Ogromna je razlika u kvalitetu dva takmičenja. U Premijer ligi imamo profesionalnu ekipu koja dominira takmičenjem, dok je u Republici Srpskoj sve na amterskom nivou. Eto mi smo prošle godine dominirali u Prvoj ligi RS i ovdje ćemo se boriti za opstanak to dovoljno govori o kvalitetu ova dva takmičenja", izjavio je on.

Da bi što spremniji dočekali novu sezonu već su angažovana dva pojačanja i to Nikolina Vasiljević i Aleksandra Panić, ali tu neće biti kraj.

"Definitivno očekujemo dolazak još tri-četiri igračice kako bismo pojačali konkurenciju u ekipi. U roku od sedam – osam dana očekujemo dolazak novih igračica jer smo već u pregovorimo sa njih nekoliko. Bitno je da pojačamo ekipu i drago nam je što su Nikolina i Aleksandra došle. Aleksandra je jedna od najtalentovanijih golmana i drago nam je što smo je vratili u klub", rekao je Dimitrić.

Premijer liga BiH počinje 12. avgusta i Dimitrić i ostatak stručnog štaba će imati dovoljno vremena da spremi ekipu za sve izazove koji ih očekuju.

"Imamo dovoljno vremena da se spremimo za sve što nas čeka u bh. eliti. Plan je da cijele pripreme odradimo u Banjaluci, ali nadamo se da ćemo moći otići i do Srbije gdje bismo mogli da odigramo nekoliko kvalitetnih utakmica", naglasio je trener Banjalučanki.

Već u 2. kolu je po rasporedu duel sa višestrukim prvakom BiH ekipom SFK 2000 koja je neprikosnovena na bh. terenima.

"Svaki duel sa njima je prilika da vidimo gdje se nalazimo. Spremićemo se i daćemo sve od sebe da budemo dostojan rival. Jedino što mislim da će taj susret biti odgođen zbog toga što oni igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, ali kad god budemo  igrali sa njima potrudićemo se da dostojno prestavimo klub", zaključio je Dimitrić.

"Okosnica da budu igračice iz naše škole"

Prošle godine je pokrenuta škola fudbala za djevojčice starosti od 10 do 16 godina i Zoran Dimitrić, trener ŽFK Borac ističe da se već može reći da ima dosta talenatovanih djevojčica.

"Škola fudbala trenutno ima oko 50 igračica i taj broj je sve veći i veći. Talenata ima i sa njiima treba kvalitetno raditi. Plan je da u nekom određenom periodu okosnicu ekipe čine upravo igračice iz naše škole fudbala", rekao je Dimitrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije