Fudbal

Za 50. rođendan: Mozzart obradovao NK Slatina

Za 50. rođendan: Mozzart obradovao NK Slatina
Foto: N.N. | Za 50. rođendan: Mozzart obradovao NK Slatina

Nogometni klub Slatina iz mjesta Bašigovci kod Živinica ove godine proslavlja pola vijeka postojanja. Osim bogatom tradicijom, mogu da se pohvale i da su godinama stabilan prvoligaš u Tuzlanskom kantonu.

Povodom 50. rođendana, na poklon su dobili nove Mozzart dresove, a poželjeli su da u budućnosti omasove redove omladinskim pogonom i ostvare još mnogo pobjeda.

"Dresovi su fantastični, oprema je prelijepa. Zaista su se igrači veoma radovali. Hvala na lijepom poklonu i čestitkama kompaniji Mozzart", kaže Nevres Mešanović, šef stručnog štaba FK Slatina, Živinice.

Ekipa ima oko dvadesetak članova, a trenutno se takmiče samo u seniorskom sastavu. Želja im je da u narednom periodu omasove redove omladinskim pogonom.

Trenutno su u procesu rada na infrastrukturi gdje paralelno grade svlačionice i tribine…

Klub je dugogodišnji prvoligaš Tuzlanskog kantona, a jedno kolo prije kraja sezone nalaze se na sredini tabele. U narednoj sezoni žele da se popnu na vrh svoje lige.

Tokom proteklih pet decenija ostvarili su brojne uspjehe, a u godinama koje dolaze najavljuju još mnogo pobjeda. Svake godine su u finalu Kupa Živinica i u završnicama Kupa Tuzlanskog kantona.

Iz njihovih redova potekao je Mirzet Krupinac koji se potom otisnuo u FK Sarajevo, tuzlansku Slobodu, a onda zaigrao i u austrijskim klubovima…

NK Slatina najveću podršku dobija od jedne lokalne firme zahvaljujući angažmanu predsjednika kluba, a simboličnu pomoć imaju i iz gradske kase. Upravo je inicijativa za obnovom infrastrukture kluba potekla iz Grada Živinice.

Ipak, posebno ih obraduje kad im podrška dođe izvan granica njihovog grada, a rođendanski poklon iz Mozzart veoma ih je usrećio. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću poželio im je srećan jubilarni 50. rođendan i još najmanje toliko uspješnih sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije