Fudbal

Za napredak u Prvoj ligi: Mozzart donirao opremu FK Omarska

Za napredak u Prvoj ligi: Mozzart donirao opremu FK Omarska
Foto: Ustupljena fotografija | Za napredak u Prvoj ligi: Mozzart donirao opremu FK Omarska

Fudbalski klub Omarska uskoro će zaokružiti pola vijeka igranja kvalitetnog fudbala u okolini Prijedora.

Tokom proteklih 50 godina u ovom klubu stasali su mnogi uspješni fudbaleri, a i danas održavaju reputaciju uspješnog tima. Trenutno su šesti na tabeli u Prvoj ligi Srpske, a cilj im je da ostanu stabilan prvoligaš i napreduju na ljestvici. Kako bi ih podržali u toj želji, kompanija Mozzart donirala im je sportsku opremu.

"Članovi kluba su zadovoljni donacijom kompanije Mozzart, a oprema će nam dobro poslužiti i u pripremnom periodu.  Nadamo se da će nam novi dresovi donijeti sreću u narednim mečevima", kaže predsjednik FK Omarska Svetozar Krecelj.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

FK Omarska ne mora da brine za budućnost jer se u okviru kluba takmiči još šest selekcija. Njihovi juniori i kadeti igraju dobre partije u okviru Omladinske lige BIH - grupa Zapad, a pioniri u Ligi Područnog fudbalskog saveza Prijedor. I najmlađi igrači Omarske već su osjetili čari prvih pobjeda među golovima. Naime, pretpioniri, pjetlići i cicibani takmiče se protiv svojih vršnjaka u Ligi Područnog i Gradskog fudbalskog saveza Prijedor.

Klub ostvaruje prihode prodajom godišnjih karata i radom Fun shop kluba. Podršku u radu dobijaju od grada Prijedor, Ministarstva porodice omladine i sporta RS, te sponzora i donatora među kojima je sada kompanija Mozzart.

"Donacijom opreme fudbalerima FK Omarska poručujemo da samo nastave da nižu pobjede i napreduju ka vrhu tabele u Prvoj ligi Srpske. Želja nam je da imamo što više uspješnih sportskih klubova sa tako dugom tradicijom, pa mnoge podržavamo na tom putu", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Cilj ovog kluba je da u narednim godinama ostane stabilan prvoligaš, a  poseban akcenat stavljaju na razvoj i unapređenje rada i takmičenja omladinskih selekcija koje su njihova budućnost.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije