Fudbal

Za nove talente: Mozzart donirao opremu omladincima FK Naprijed

Za nove talente: Mozzart donirao opremu omladincima FK Naprijed
Foto: N.N. | Za nove talente: Mozzart donirao opremu omladincima FK Naprijed

Omladinska škola čuvenog banjalučkog Fudbalskog kluba Naprijed postoji tri godine. Za to vrijeme uspjeli su da okupe oko 70 mladih fudbalera. Dječake uzrasta od pet do 15 godina uče vještinama sa fudbalskom loptom. Kako bi bili što bolji i izrasli u uspješne fudbalere, kompanija Mozzart donirala im je sportske rekvizite.

“Pratili smo da kompanija Mozzart radi donacije, ne samo fudbalskim, nego i ostalim klubovima i ne samo sportu, nego i ostalim članovima društva, generalno. Zato smo došli na ideju da im se obratimo i presrećni smo što su nam izašli u susret. Hvala Mozzartu na izuzetnoj donaciji. Ova oprema je velika pomoć našoj školi. Ima tu i rekvizita koje će koristiti seniorska ekipa, ali 90 odsto donirane opreme je za naše najmlađe fudbalere”, kaže Stevica Vujanović, šef Omladinske škole FK Naprijed, Banja Luka.

A među rekvizitima su lopte, razni čunjevi, plastične prepone, koplja, obične i marker majice. Iz rukovodstva ove Omladinske škole poručuju da će im ova vrijedna donacija dobro doći i za treninge i za takmičenja.

Trenutno imaju mlađu selekciju koja se takmiči u Gradskoj pionirskoj ligi, dok ostali igraju u banjalučkoj Ligi fudbalskih poletaraca već dvije godine. Rezultati, iako školi nisu u prvom planu, već dolaze do izražaja, a njihovim stopama će i najmlađa selekcija bebosa. Zbog toga su djeca i roditelji svakim danom sve zadovoljniji, a treneri se nadaju da će škola nastaviti da napreduje.

Sportsku opremu do sada su nabavljali novcem od članarina ili uz pomoć roditelja djece i prijatelja kluba. Zbog toga im je donacija prijatelja sporta Mozzarta dodatni vjetar u leđa.

“Entuzijazam rukovodstva kluba i ljubav mladih igrača prema fudbalu su nas oduševili. Zbog toga se nadamo da će im sportski rekviziti, koje smo im donirali, pomoći da napreduju i ostvare svoje sportske snove”, kaže menadžer korporativnih komunikacija Mozzarta, Marija Ranilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije