Fudbal

Za nove uspjehe: Nova oprema iz Mozzarta za KMF Tango

Za nove uspjehe: Nova oprema iz Mozzarta za KMF Tango
Foto: N.N. | Za nove uspjehe: Nova oprema iz Mozzarta za KMF Tango

Klub malog fudbala Tango u Istočnom Sarajevu osnovan je 2011. godine i od tada nižu uspjehe. Višestruki su osvajači Kupa RS i BIH, te učesnici Lige šampiona, a iznjedrili su i brojne reprezentativce. U novu sezonu ulaze u Drugoj ligi sa željom da se izbore za viši rang. Podršku na tom putu pružila im je kompanija Mozzart.

"Zahvalio bih se ovom prilikom kompaniji Mozzart koja nam je poklonila opremu koja je za nas veoma vrijedna. Oslanjamo se na minimalnu pomoć opštine i entuzijasta koji vode naš klub, pa nam ovakav gest podrške mnogo znači", kaže Mirko Čampara, šef stručnog štaba KMF Tango Istočno Sarajevo. 

Klub broji više od 160 članova. Osim prvog tima, tu je oko 150 omladinaca u njihovoj Školi futsala, pa za pomladak ne moraju da brinu.  Prvotimci su 2011. godine bili prvaci Kupa RS i Kupa BiH. Iste godine su ušli u Prvu ligu RS, da bi u sezoni 2012/2013 opet bili prvaci RS i BIH osvojivši oba Kupa.   Tokom 2013. učestvovali su u Ligi šampiona gdje su ušli u top 16, što je uspjeh koji do sada nijedan klub u BiH u klupskom futsalu nije ponovio, a na kraju su bili 13. u ukupnom poretku. 

I narednih godina su nastavili da nižu uspjehe na republičkom i državnom nivou. Trenutno igraju Drugu ligu RS gdje se spremaju za novu sezonu u kojoj žele da izbore plasman u Prvu ligu RS, a zatim i u Premijer ligu BIH.

Za to vrijeme njihovi omladinci, među kojima je i jedna selekcija djevojčica, ostvaruju svoje prve pobjede na brojnim turnirima u zemlji i regionu. Nedavno su učestvovali na prestižnom turniru „Radomir Antić“ u Beogradu odakle su se vratili sa osvojenim prvim mjestom u jakoj konkurenciji ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije…

Želja im je da pomladak krene stopama prvog tima koji se nada da će im nova oprema iz Mozzarta donijeti i nove uspjehe. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije