Fudbal

Zaboravljeni Alen Halilović ima novi klub?

Zaboravljeni Alen Halilović ima novi klub?
Foto: Instagram / Printscreen | Zaboravljeni Alen Halilović ima novi klub?

Nekadašnja velika nada hrvatskog fudbala, pomalo zaboravljeni Alen Halilović, danas ima 26 godina i već od januara ove godine je bez kluba nakon što ga je Sergej Jakirović otpisao u Rijeci. Međutim, čini se da se pojavio jedan tim koji bi ga s oduševljenjem prihvatio u svojim redovima.

Prema rumunskom Rapidu iz Bukurešta, tamošnji list "Gazeta Sporturilor" izvještava da čelnici kluba započinju pregovore s agentom Alena Halilovića. Njegov agent već gotovo pola godine traga za angažmanom.

Prema izvorima, bivši hrvatski reprezentativac, Halilović, pokazuje interes za prelazak u Bukurešt, dok Rapid istovremeno želi dovesti kontroverznog italijanskog napadača Marija Balotelija. Očekivala se sjajna karijera za Halilovića, ali ovaj vezni igrač nikada nije u potpunosti iskoristio svoj potencijal.

Nakon odlaska iz Dinama 2014. godine, Alen je prešao u Barselonu, ali za prvi tim je odigrao samo jedan meč, uglavnom nastupajući za omladinske kategorije ovog katalonskog diva. Nakon toga, preselio se u Sporting iz Hihona, gdje je redovno igrao i ostvarivao pristojne rezultate. Međutim, nakon tog perioda, uslijedio je dramatičan pad u njegovoj karijeri.

Halilović je imao priličan broj klubova u svojoj karijeri, uključujući HSV, Las Palmas, Herenvin i Standard Lijež, prenosi "SvijetKlađenja".

Takođe je odigrao nekoliko utakmica za Milan, ali se nije uspio pokazati i dokazati na "San Siru".

Za reprezentaciju Hrvatske je nastupio 10 puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije