Fudbal

Zahovič: Ne dolazim u Dinamo. Ne znam odakle te priče

Zahovič: Ne dolazim u Dinamo. Ne znam odakle te priče
Foto: EXPA/ Sportida/ Matic Klansek Velej | Zahovič: Ne dolazim u Dinamo. Ne znam odakle te priče
Tanjug

Bivši slovenački fudbalski reprezentativac Zlatko Zahovič demantovao je da će postati sportski direktor zagrebačkog Dinama, prenosi "Jutarnji list".

"Ne dolazim u Dinamo. Ne znam odakle te priče", rekao je Zahovič.

Pojedini hrvatski mediji objavili su da bi Zahovič bio sportski direktor Dinama, a Darko Milanič bi sjeo na mjesto trenera zagrebačkog kluba.

"Milanič? Mi smo veliki prijatelji. Ništa mi nije rekao na tu temu. Ako je stvarno kandidat, onda je sasvim normalno da pričeka, da ništa ne priča prije nego što se to dogodi. Logično je da takve priče zadrži za sebe. Veliki je radnik, koji je maksimalno posvećen svom poslu. Sto odsto je u fudbalu, veliki je znalac. Milanič je sigurno trener za klub kakav je Dinamo. Može da vodi najveće klubove, a Dinamo je takav. Ozbiljan je trener, dugo je u tom poslu. S Mariborom je osvojio šest titula prvaka Slovenije, tri puta Kup. Ako ga Dinamo izabere, on je zaista odličan izbor", rekao je Zahovič.

Legendarni slovenački fudbaler je istakao da bi Milanič mogao da napravi dobar rezultat ako odluči da preuzme Dinamo.

"Darko voli da pobjeđuje više od svega. Njegov fudbal je jednostavan, dobro napadaš, a još bolje se braniš. Pogledajte njegove statistike u klubovima u kojima je radio. Njegovi timovi su davali najviše golova. On ima mnogo iskustva, zna kako se igraju evropske utakmice. Znate da evropske kvalifikacije nikad nisu lake, bez obzira na to što Dinamo uglavnom prolazi te kvalifikacije. Međutim, Milanič zna da igra u takvim situacijama, zna kako da pripremi ekipu za jake i nepredvidljve evropske okršaje. Dinamo ne bi pogriješio ako ga uzme za trenera", zaključio je Zahovič.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije