Fudbal

Zakazano fudbalsko suđenje vijeka

Zakazano fudbalsko suđenje vijeka
Foto: Pixabay | Zakazano fudbalsko suđenje vijeka

Mančester siti nalazi se u velikom problemu i moraće da odgovara pred sudom zbog grubog kršenja finansijskog fer-pleja, pišu engleski mediji.

Fudbalsko suđenje vijeka u kom će Velika Britanija udariti na popularne "Građane" zakazano je za jesen 2024. godine, a Mančester siti se suočava sa čak 115 pojedinačnih slučajeva kršenja finansijskih pravila koja regulišu poslovne i sportske odluke klubova u Premijer ligi.

Biće u velikom problemu klub u vlasništvu kraljevske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata, te se može suočiti i sa izacivanjem iz Premijer lige, posebno kada se ima u vidu da je Everton nedavno za daleko manji prekršaj kažnjen oduzimanjem bodova.

Istraga o poslovima Sitija trajala je pet godina, navodno su prikupljeni brojni dokazi, te će slučaj stići do suda. Suđenje je trebalo da počne ranije, ali je odloženo zbog sve većeg broja svedoka koji žele da učestvuju u istom, pa se samim tim i sama istraga produžila.

Siti će tokom procesa odgovarati na optužbe koje se bave poslovnim odlukama čak do sezone 2009/10. Šeik Mansur Bin Zajed Al Nahjan postao je vlasnik kluba 2008. godine, tako da bi on mogao da se nađe u najvećim problemima.

Presuda, ako ne bude naknadnog odlaganja, može da se očekuje tokom 2025.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije