Fudbal

"Žao mi je Astorija, ali nikog nije briga za hiljade djece koja umiru"

"Žao mi je Astorija, ali nikog nije briga za hiljade djece koja umiru"
Foto: Ilustracija | "Žao mi je Astorija, ali nikog nije briga za hiljade djece koja umiru"

Zbog smrti kapitena Fiorentine Davidea Astorija mečevi Lige šampiona i Lige Evrope. koji se igraju u utorak, srijedu i četvrtak, počeće minutom šutnje.

Tako će evropski klubovi odati počast tragično preminulom Italijanu, a Astorijeva iznenadna smrt glavna je tema u fudbalskom svijetu.

Upravo je zbog toga veliku pažnju u italijanskoj javnosti izazvala izjava Danija Alvesa uoči utakmice PSŽ-a i Real Madrida.

Alves je poručio da je tužan zbog Astorijeve smrti, ali i da svakoga dana umire hiljade djece i da nikoga nije briga za to.

Poručio je da saosjeća s porodicom, ali i da nije u redu da smrt njegovog donedavnog kolege privlači više pažnje od nesretnih događaja koji pogađaju ljude svakodnevno širom svijeta.

"Nismo toliko potreseni kao u Italiji jer ga nismo poznavali. Žao mi je njegove porodice. Davide je napravio što je morao u ovom haotičnom svijetu i sada je na boljem mjestu. U svijetu dnevno umire hiljade djece, oni ne dobijaju dovoljno pažnje, a jednako su važni. Kao da nikoga nije briga za to. Svi ćemo umrijeti prije ili kasnije jer je život prolazan. Možda smo svi tužni, ali nam sigurno nije teško kao njegovoj porodici", poručio je Alves.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije