Fudbal

Zastoj u rekonstrukciji terena stadiona "Tušanj"

Zastoj u rekonstrukciji terena stadiona "Tušanj"
Foto: Fena | Zastoj u rekonstrukciji terena stadiona "Tušanj"

Na stadionu "Tušanj" u Tuzli u toku je rekonstrukcija glavnog terena i sanacija stubova od reflektora. Nakon završetka posla tuzlanski stadion će dobiti sasvim drugačije ruho, ali čini se da će sve malo potrajati jer je došlo do zastoja radova.

Rekonstrukcija glavnog terena započela je 7. jula, a seniorski tim FK Sloboda treninge i domaće utakmice u m:tel Premijer ligi BiH igra na drugim stadionima. Sanacija stubova reflektora počela je nedavno, a podrazumijeva pjeskarenje, čišćenje, postavljanje antikorozivne zaštite i farbanje.

FOTO: Fena

Dževad Šećerbegović, direktor JU Stadion "Tušanj", izjavio je kako će radovi na sanaciji reflektora biti okončani u roku, odnosno za mjesec, ali kada je u pitanju rekonstrukcija glavnog terena radovi će, po svemu sudeći, potrajati.

"Došlo je do zastoja. Nekih 15-ak dana ne radi se ništa. Ne znamo koji su razlozi", izjavio je Šećerbegović.

Zbog rekonstrukcije terena FK Sloboda i FK Tuzla Siti domaće utakmice u m:tel Premijer ligi BiH igraju na drugim stadionima u Tuzlanskom kantonu, a Šećerbegović ne vjeruje i nije optimista da će rekonstrukcija glavnog terena na "Tušnju" biti gotova do kraja godine.

"Sredstva za rekonstrukciju terena su obezbijeđena, ali je došlo do zastoja. Zbog čega? Ja nisam upoznat s tim, iako svakodnevno zovem NSBiH", riječi su Šećerbegovića.

Za realizaciju projekta sredstva su obezbijedili N/FS BiH i UEFA, a Grad Tuzla je obezbijedio 550.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije