Fudbal

Završen trening kamp "Akademije Asmir Begović"

Završen trening kamp "Akademije Asmir Begović"
Foto: "Akademija Asmir Begović" | Završen trening kamp "Akademije Asmir Begović"

Protekle sedmice u Bosni i Hercegovini održan je još jedan specijalizovani golmanski trening kamp u organizaciji Akademije Asmir Begović".

Za razliku od ranijih godina ovaj put su vrijedni i talentovani golmani iz čitave Bosne i Hercegovine radili u dva različita termina, prvenstvo u Sarajevu, nakon čega i u Mostaru.

"Sada je već postala tradicija da i u vrijeme zimskih školskih praznika naša Akademija organizuje trening kamp za perspektivne golmane", objašnjava Ibro Hodžić, direktor ove Akademije.

"Ove godine smo se odlučili na malo drugačiji pristup, pa smo umjesto klasičnog jednodnevnog ili dvodnevnog kampa na jednom mjestu napravili poseban program i omogućili treninge i u Sarajevu i u Mostaru", dodao je Hodžić.

Prvi dio kampa održan je na zatvorenim terenima SC Zetra u Sarajevu, dok je nastavak odrađen u saradnji sa FK Velež na stadionu Rođeni u Mostaru.

"Hvala svima koji su sudjelovali, ali i koji su pomogli održavanje ovog kampa. Ono što je najvažnije je da su svi zadovoljni kvalitetom i intenzitetom treninga. Željeli smo mladim golmanima ponuditi drugačiju perspektivu, drugačije uslove rada, i vjerujemo da smo u tome uspjeli", kaže Asmir Begović, koji zbog klupskih obaveza ovaj put nije bio u mogućnosti prisustvovati kampu.

"Još jednom se potvrdilo da imamo ogroman potencijal, ogroman talent, ali i da golmani iz godine u godinu napreduju i da s pravom možemo očekivati velike stvari", dodao je Begović.

"Akademija Asmir Begović" osnovana je 2018. godine u Sarajevu, a u međuvremenu je dobila i svoje ispostave u Njemačkoj, te na nekoliko lokacija u Velikoj Britaniji. Pored brojnih kampova, Akademija ima i redovne specijalizovane treninge za golmane u sarajevskoj "Zetri".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije