Fudbal

Zbog pjesme "Grobara" suspendovan stadion Partizana

Zbog pjesme "Grobara" suspendovan stadion Partizana
Foto: Facebook | Zbog pjesme "Grobara" suspendovan stadion Partizana

Odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije Partizan je kažnjen suspenzijom stadiona u Humskoj, jer su navijači crno-bijelih tokom utakmice sa Vojvodinom u Novom Sadu napravili incident, zbog kojeg je meč bio prekinut na 15 minuta.

Pristalice Partizana su za vrijeme utakmice na "Karađorđu" pjevale zabranjenu pjesmu "Pola Mađar, pola ustaša", a sudija Miloš Đorđić je, pošto prethodno nije urodilo plodom upozorenje oficijelnog spikera, sredinom drugog poluvremena odlučio da zbog skandiranja povuče igrače oba tima u svlačionice.

Utakmica je nastavljena tek pošto su golman Partizana Vladimir Stojković i fudbaler Zoran Tošić zamolili navijače da ne pjevaju više uvredljivu pjesmu.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donijela je odluku da stadion "parnog valjka" suspenduje do daljnjeg, a to znači da će Partizan protiv Čukaričkog sigurno igrati pred praznim tribinama, ali i da ta utakmica nije jedina koju će crno-bijeli igrati bez prisustva publike.

Partizan je sličnu kaznu zbog istog skandiranja morao da odradi i u proljeće 2017. kada mu je podrška bila potrebna u šampionskoj trci.

Do kraja sezone Partizan dočekuje Čukarički (13.4.), Mladost (1.5.), Napredak (5.5.) i Proleter (19.5.). Beograđani imaju imaju pravo žalbe.

(Mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije