Fudbal

Zbog saigračice uče znakovni jezik

Zbog saigračice uče znakovni jezik
Foto: N.N. | Zbog saigračice uče znakovni jezik

Jovana Stevanović, mlada reprezentativka BiH i fudbalerka Radnika, postala je simbol empatije zbog koje su njene saigračice odlučile naučiti znakovni jezik.

Mlada ženska U-16 reprezentacija BiH, koja se okupila u petak u Zenici, juče je otputovala u Staru Pazovu, gdje će učestvovati na UEFA razvojnom turniru. Na listi putnika je i Stevanovićeva, kojoj oštećenje sluha nije prepreka da trese protivničke mreže. Drugi je strijelac aktuelne sezone kadetske Premijer ženske lige, a N/FS BiH je kao i prošle godine u saradnji sa Informativnim centrom za gluhe iz Sarajeva organizovao časove znakovnog jezika.

"U subotu i nedjelju su održani časovi znakovnog jezika i bilo je jako lijepo. Djevojke su prihvatile to kako bi pomogle svojoj suigračici i kako bi se bolje sporazumijevale. Nastojaćemo i u budućnosti, dok je Jovana dio kadetske selekcije, da organiziramo ove časove", rekao je selektor mladih bh. fudbalerki Ilija Lucić.

Ivana Vlajić, koordinatorka za razvoj ženskog fudbala, prva je inicirala ovu akciju.

"U grupnim sportovima individua se prilagođava grupi, ali pošto imamo specifičnu situaciju, došla sam na ideju da bi grupa mogla da uradi nešto za nju, kako bi se na taj način i ona mogla prilagoditi cijeloj toj grupi", kazala je Vlajićeva.

Prvi meč selekcija BiH na razvojnom turniru u Staroj Pazovi igraće danas protiv Srbije, a na turniru učestvuju još Slovačka i Crne Gora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije