Fudbal

Zbog skandiranja "Ubij Srbina", HNS i reprezentacija Hrvatske biće kažnjeni?

Zbog skandiranja "Ubij Srbina", HNS i reprezentacija Hrvatske biće kažnjeni?
Zbog skandiranja "Ubij Srbina", HNS i reprezentacija Hrvatske biće kažnjeni?

Hrvatski navijači ovog puta nisu prekinuli utakmicu reprezentacije sa Kosovom odigranu sinoć u Skadru, ali će Hrvatske fudbalski savez (HNS) i reprezentacija ponovno biti kažnjeni, prenosi portal Index.hr.

U Albaniji na utakmici protiv Kosova nekoliko puta se čulo skandiranje Hrvata i Albanaca "Ubij Srbina!".

Kako navodi index, sramotno skandiranje organizovano je tako da se sa tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači čulo "Ubij", a domaći navijači zatim su odgovarali sa "Srbina". Nakon toga međusobno su se nagradili aplauzom, a zatim je cio stadion zajedno skandirao "Ubij, ubij, ubij Srbina!".

Novinari iz Albanije javili su kako se na tribini s hrvatskim navijačima čulo i skandiranje "Za dom spremni" i "Ajmo, ajmo ustaše!".

Navijači Kosova i Hrvatske su uoči utakmice u četvrtak uveče u Skadru zajednički uzvikivali fašističke parole "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe".

U video snimku objavljenom na Јutjubu vidi se kako grupa kosovskih i hrvatskih navijača, poslije uzvika "Kosovo, Kosovo" i "Hrvatska, Hrvatska", zajednički počinju da skandiraju "Srbe na vrbe", a potom više puta "Ubij, ubij Srbina...".

U albanskom gradu Skadru je odigrana utakmica između Kosova i Hrvatske, u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, u kojoj je Hrvatska pobijedila ubjedljivo sa 6:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije