Fudbal

Zdravko Mamić preuzima Olimpiju

Zdravko Mamić preuzima Olimpiju
Foto: Twitter | Zdravko Mamić preuzima Olimpiju

Kako javljaju slovenački mediji nekada prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić koji se trenutno nalazio u bijegu u Bosni i Hercegovini, preuzima ljubljansku Olimpiju.

Navedeni izvor tvrdi kako je Mamić dogovorio preuzimanje kluba sa aktuelnim vlasnikom Milanom Mandarićem, a tome u prilog ide fotografija nastala prije oko dva mjeseca kada se pomenuti dvojac sastao u Hercegovini.

 

 

Slovenci pišu da Mamić u Olimpiju ulazi sa italijanskim partnerima, te će biti promijenjena cjelokupna stručna i upravljačka struktura kluba. Jedini koji će zadržati trenutnu poziciju jeste sportski direktor Fabijan Komljenović. 

Podsjetimo, Zdravko Mamić je osuđen na šest i po godina zatvora za nelegalno izvlačenje 116.000.000 kuna iz zagrebačkog Dinama, zbog čega je i pobjegao u susjednu Bosnu i Hercegovinu. 

U međuvremenu protiv njega je podignuta još jedna optužnica u kojoj ga se tereti da je sa šestoricom saradnika (Zoran i Mario Mamić, Damir Vrbanović, Niki Vuksan, Igor Krota i Sandro Stipančić) oštetio Dinamo za još 144.000.000 kuna. 

(mozzartsport.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije