Fudbal

Zeleno svjetlo Bin Salmanu za kupovinu Njukasla

Zeleno svjetlo Bin Salmanu za kupovinu Njukasla
Foto: Ilustracija | Zeleno svjetlo Bin Salmanu za kupovinu Njukasla

Ulazak novih arapskih vlasnika u engleski fudbal je "gotova stvar", čeka se samo zvanična potvrda čelnika Premijer lige, glasi posljednja vijest sa Ostrva.

Riječ je, naravno, o sve izvjesnijoj mega kupovini Njukasla od strane saudijskog princa Mohameda Bin Salmana, odnosno konzorcijuma pod njegvom kontrolom.

Iako je bilo, i dalje postoji, snažan otpor da se Bin Salmanu ne dozvoli da investira u Engleskoj ligi, očigledno da je moć novca jača čak i od sumnji za počinjeno svirepo ubistvo, koje kruže oko saudijskog princa.

Ne smije se zaboraviti da je Bin Salman, prema izvještajima CIA, glavni osumnjičeni kao nalogodavac za surovu egzekuciju novinara Džamala Kašogija u oktobru 2018. godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Za njegovo ubistvo smrtnom kaznom osuđena su petorica saudijskih zvaničnika, a još trojici je izrečena zatvorska kazna od po 24 godine.

Uprkos mračnoj reputaciji Bin Slamana, čelnici Premijer lige dali su "zeleno svjetlo" za transakciju vrijednu 300 miliona funti, a očekuje se da to zvanično i obznane 1. juna.

Promjena vlasničke strukture označiće i odlazak dosadašnjeg gazde kluba Majka Ešlija posle 13 godina.

Osim saudijskog konzorcijuma za javna ulaganja, koji će postati vlasnik 80 procenata kluba sa sjevera Engleske, deset odsto udjela u novoj vlasničkoj strukturi imaće i britanski biznismeni, braća Dejvid i Simon Reuben.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije