Fudbal

"Željo" bez Evrope, uskače Radnik?

"Željo" bez Evrope, uskače Radnik?
Foto: Ilustracija | "Željo" bez Evrope, uskače Radnik

Fudbaleri Željezničara naredne sezone neće igrati kvalifikacije za Ligu Evrope saznaju nezvanično "Nezavisne".

Odluka je donesena na današnjoj sjednici Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH, koja ima rok od 48 časova za objavu zvanične informacije, odnosno nakon što prethodno istu dostavi klubovima.

Nadležna komisija nije uvažila žalbu na raniju odluku prvostepenog organa i odbila je izdati licencu klubu sa "Grbavice" za nastup u UEFA takmičenjima u sezoni 2019/2020.

Iako su "plavi" rezultatom na terenu, odnosno konačnim četvrtim mjestom na tabeli BH Telecom Premijer lige BiH izborili plasman, izlazak na međunarodnu pozornicu uskraćen im je zbog proceduralne greške prilikom isplate dugovanja prema bivšem treneru Slavku Petroviću.

Zbog zakašnjenja s uplatom, koja im je naložena odlukom UEFA, prvostepena komisije N/FS BiH ranije nije izdala licencu "Želji".

Uprava "plavih" je osim žalbom upućenoj Drugopstepenoj komisiji odreagovala i suspenzijom svog direktora Mirsada Šiljka smatrajući ga svojom odgovornom osobom u procesu licenciranja.

Ovom odlukom profitirao je Fudbalski klub Radnik. Semberci će automatizmom, uz osvajača duple krune Sarajevo, zatim Zrinjski i Široki Brijeg, biti četvrti bh. predstavnik u Evropi. Bijeljinci, koji imaju licencu, sezonu su okončali na petom mjestu bh. elite.

Takođe nezvanično, na sjednici Drugostepene komisije N/FS BiH razmatrana je i prihvaćena žalba Slobode iz Tuzle i zeničkog Čelika. Ova dva kluba stekla su pravo nastupa u BH Telecom Premijer ligi BiH, koja počinje utakmicama prvog kola 20. jula.

Licenca je za BHT Premijer ligu BiH je odobrena i Krupi, koja će od naredne sezone ipak igrati u Prvoj ligi Republike Srpske zahvaljujući pretposljednjoj poziciji na tabeli. Žrijeb za evropska takmičenja biće obavljen 18. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije