Fudbal

"Željo" dobio saglasnost za "jug"

"Željo" dobio saglasnost za "jug"
Foto: N.N. | "Željo" dobio saglasnost za "jug"

Opština Novo Sarajevo izdala Urbanističku saglasnost za izgradnju južne tribine stadiona "Grbavica", potvrdili su iz Fudbalski klub Željezničar, čime je načinjen novi korak za dodatnu modernizaciju ovog sportskog objekta.

Nakon usvajanja Idejnog projekta iz kluba sa "Grbavice" uputili su zahtjev lokalnoj zajednici i za izdavanje nove Urbanističke saglasnosti za gradnju južne tribine.

Nadležna služba opštine je prihvatila dokumentaciju i izdala Urbanističku dozvolu čime su se stekli uslovi za predaju dokumentacije u cilju izdavanja Građevinske dozvole.

"Izrada projekta i prikupljanje neophodnih saglasnosti je u završnoj fazi te se predaja zahtjeva za izdavanje Građevinsku dozvolu očekuje najkasnije do kraja aprila. Podsjetimo, Klub je u proteklih šest mjeseci na temu izgradnje južne tribine obavio sastanke s predstavnicima Kantona Sarajevo, grada Sarajevo, opštine Novo Sarajevo i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH. Nadamo se da će trenutna globalna situacija u vezi s virusom COVID-19 okončati u skorijoj budućnosti, uz što manje posljedica, kako bi se svi zajedno mogli posvetiti fudbalu i daljnjim aktivnostima na uređenju i izgradnji našeg doma", istakli su iz FK Željezničar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije