Fudbal

"'Željo' mora igrati u Evropi"

"'Željo' mora igrati u Evropi"
Foto: N.N. | "'Željo' mora igrati u Evropi"

Blaž Slišković novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar jasno je danas naglasio ambicije sa kojim stiže u klub sa "Grbavice".

Najavio je vraćanje pobjedničkog mentaliteta ekipe, nadigravanje u svim utakmicama i kao konačni i glavni zadatak na kraju sezone izlazak u Evropu. 

"Sa igračkim kadrom koji sam zatekao, a za koji smatram da ima i potencijal i kvalitetan, pokušaću da napravim maksimalno u predstojećih osam kola. Nisma došao u Željezničar s namjerom da provedem ovdje mjesec i po, dva, bez ambicija, nego jednostavno da pokrenem ovu ekipu. Došao sam da pokrenem ove igrače, koji nisu zaboravili igrati nogomet, ali očigledno da nekih problema ima. Pokušaćemo sve te probleme otkloniti u hodu, kako bi smo iz utakmice u utakmicu igrali što bolje i osvajali što više bodova. Moje ambicije kao trenera i profesionalca su da izborimo Evropu", rekao je Blaž Slišković.

Svoj debi na klupi "plavih" Slišković će imati u nedjelju u utakmici 26. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju u Bijeljini protiv ekipe Radnika. Trenutno je njegov novi tim sedmi na tabeli sa 39 bodova.

"Željo" je takav klub da mora igrati u Evropi. Naravno, objektivno kada pogledate tablicu to će biti teško, ali nismo bez šansi. Trebamo vjerovati u sebe i ja sam taj prvi koji treba motivacioni dio podići na visoki nivo. Nadam se da ćemo izaći iz krize što prije. Svima bi nam jako dobro došlo da to bude već u narednoj utakmici u Bijeljini. Da pružimo kvalitenu partiju, da uzmemo sva tri boda. Nadam se da ću taj pobjednički mentalitet koji ja posjedujem, uspjeti prenijeti i na igrače. Ićićemo u svakoj utakmici da se nadigravamo. Nama su potrebne samo pobjede", dodao je Slišković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije