Fudbal

Željo za opstanak, Velež za Evropu

Željo za opstanak, Velež za Evropu
Foto: FK Željezničar | Željo za opstanak, Velež za Evropu

Nakon kraće pauze, u petak i subotu se nastavlja Wwin liga BiH u fudbalu.

Na programu se utakmice 23. kola, a tri susreta biće odigrna danas, a tri u subotu. Kada su u pitanju današnji okršaji najviše pažnje privlači duel Željezničara i Veleža na Grbavici. “Plavi“ se nalaze u nezavidnoj situaciji tačnije u opasnoj zoni i svaki sljedeći kiks posebno na domaćem terenu doveo bi nekadašnjeg šampiona na rub ispadanja iz elitnog društva. Pobjeda je prijeko potrebna timu Brune Akrapovića kako bi pobjegli iz opasne zone. Ipak, za nešto će se pitati i “Rođeni“ koji se bore za Evropu. Eventualnim trijumfom Mostarci bi napravili veliki korak ka plasmanu na eeuro-scenu. Derbi starih rivala igra se večeras od 20 časova. 

Predhodno će u Konjicu (14 sati) Igman, koji se takođe bori za opastanak ugostiti ove sezone sjajnu Slogu. Dobojlije igraju sezonu za pamćnje, drže četvrto mjesto koje će najvjerovatnije voditi u Evropu. Svaka naredne gostujuća pobjeda dovesće tim Vlade Jagodića na prag istorijskog rezultata. Od 16 časova Tuzla Siti će u jako važnom meču dočekati Sarajevo, koje je ove sedmice ostalo bez tri boda nakon kazne Disciplinske komisije. 

Parovi 23. kola: Igman – Sloga (14), Tuzla Siti – Sarajevo (16), Željezničar – Velež (20), subota: Zvijezda 09 – Široki Brijeg (13.30), Borac – Zrinjski (16) i Gošk – Posušje (20.45). 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije