Fudbal

Zidan ne isključuje rad u Italiji

Zidan ne isključuje rad u Italiji
Foto: X/FootballTalkHQ | Zidan ne isključuje rad u Italiji

Tokom igranja u Juventusu, Zinedin Zidan je toliko zavoleo Italiju da mu je velika želja da jednog dana i kao trener radi u Seriji A.

Francuski stručnjak je trenutno bez angažmana, ali gotovo ga svaki dan povezuju sa nekim od evropskih velikana, pa čak i nacionalnim timovima, a on nijednu od tih ponuda nije prihvatio.

"Trenutno nemam posao, ali bilo bi lijepo raditi u Italiji. To bi bilo sjajno, jer mi se sviđa način na koji se u ovoj zemlja voli fudbal", rekao je Zidan.

Osvajač Zlate lopte za najboljeg igrača svijeta je tokom karijere sarađivao sa dvojicom vrhunskih italijanskih stručnjaka,  Marčelom Lipijem i Karlom Anćelotijem, a kako sam kaže, od obojice je mnogo toga naučio.

"Lipi je bio prvi trener koji je vjerovao u mene i ja sam mu zbog toga zahvalan. Sve što sam uradio u karijeri uradio sam zahvaljujući njemu, a kasnije sam imao priliku da radim i sa Karlom Anćelotijem. Obojica su vrhunski stručnjaci od kojim sam mnogo toga naučio i trudim se da sve to primjenim na svoj samostalni rad", rekao je Zidan.

Zinedin Zidan je kao trener radio samo u Španiji, gdje je sjedio na klupi Real Madrida sa kojim je osvojio dvije šampionske titule, tri puta u nizu je bio šampion Evrope, dva puta je osvajao Svjetsko prvenstvo za klubove i isto toliko puta Superkup Evrope, a bez posla je 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije