Fudbal

Ziljkić: Imamo tim za krunu

Ziljkić: Imamo tim za krunu
Foto: N.N. | Ziljkić: Imamo tim za krunu

Četiri dana napornog rada na pripremama u Antaliji su iza fudbalera Borca i danas ih očekuje prvi prijateljski meč u Turskoj protiv ruskog Orenburga.

Sve do dolaska na tursko ljetovalište Banjalučani su samo radili na sticanju kondicije, a sada su stvari malo drugačije jer su počeli i treninzi sa loptom, a to je ono u čemu igrači uživaju.

"Ono najgore, trčanje na suvo, je iza nas, mada ni ovi treninzi nisu nimalo laki. Ono što je najbitnije, imamo odlične uslove za rad i osećamo se kao prava evropska ekipa, što je Borac i zaslužio. Ono što je najbitinije je da nema povreda i moramo da nastavimo sa ovakvim radom jer znamo da nas u nastavku sezone čeka 14 paklenih utakmica. Svi rivali su se pojačali i samo dobrim radom možemo do cilja", rekao je Almedin Ziljkić, jedan od najboljih fudbalera Borca u prvom dijelu sezone.

Borac je trenutno treći na tabeli BHT Premijer lige BiH sa bodom zaostatka za jesenjim prvakom Sarajevom pa je u borbi za titulu. Ziljkić je bio jedan od igrača koji je o ovom trofeju pričao i kada Borca nije baš dobro stajao na tabeli.

"Kada sam rekao da možemo do titule, bili smo sedmi ili osmi na tabeli, a sada je mnogo lakše to reći. Odmah sam znao da možemo mogo više. Trenutno smo u vrhu i biće jako teško da ostanemo u tu, ali vjerujem u nas jer imamo veoma kvalitetnu ekipu", kazao je Ziljkić.

Iako je trenutno jedan od najboljih fudbalera u četi trenera Branislava Krunića, početak sezone nije bio baš tako optimističan jer se mladi ofanzivni fudbaler povrijedio na ljetnim pripremama.

"Prošle godine sam se povredio na pripremama i trebalo mi je vremena da uđem u formu. Zato mi je sada veoma bitno da sve prođe bez povreda. Dobio sam udarac na treningu, ali nije ništa strašno", zaključio je Ziljkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije