Fudbal

Zinčenko otkrio dva najsebičnija igrača u Arsenalu

Zinčenko otkrio dva najsebičnija igrača u Arsenalu
Foto: Twitter / Printscreen | Zinčenko otkrio dva najsebičnija igrača u Arsenalu

Fudbaler Oleksandr Zinčenko se našalio da dva igrača Arsenala nikad ne dodaju loptu. Ukrajinac je bio otkriće otkako je prošlog ljeta došao u redove "Tobdžija" iz Mančester Sitija.

Zinčenko se našalio da Martin Odegard i Rob Holding nikada neće dodati loptu.

Od defanzivca se tražilo da imenuje igrača s najvećim brojem dodira tokom igre.

Odabrao je da Leandro Trosar ima najviše tokom Arsenalove pobjede 4:1 nad Lidsom u aprilu, ali je obaviješten da je to zapravo bio Odegard.

"On ima više! Nikada ne dodaje loptu, nikad ne dodaje loptu”, našalio se Zinčenko.

Zaista, malo ko može dovesti u pitanje Odegardov doprinos timu ove sezone, nakon što je postigao 15 golova i dao sedam asistencija u ligi ove sezone.

Zinčenku je tada rečeno da je Rob Holding imao najviše dodira u drugoj utakmici, na što je on odgovorio: "To i kažem, nikad ne dodaju loptu!"

Ukrajinac je ove sezone bio neophodan u borbi za naslov Mikela Artete, postavši prvi izbor na poziciji lijevog beka, prenosi "SvijetKlađenja".

Uprkos tome što je na kraju izgubio od Sitija u trci za naslov, Zinčenko će s pravom osjećati da je njegovo mjesto sigurno u početnih 11 sljedeće sezone.

Prema "The Athleticu", on je već odigrao svoju posljednju utakmicu ove sezone nakon što je zaradio povredu lista tokom Arsenalove pobjede 2:0 nad Njukaslom.

26-godišnjak je jako nedostajao u uzastopnim porazima od Brajtona i Notingem Foresta, koji su dodatno ocrnili inače izvrsnu sezonu.

Njegova sposobnost da se ugura u vezni red kada je njegova ekipa u posjedu dala je igračima kao što je Granit Džaka slobodu da idu prema naprijed. Dok su njegova smirenost na lopti i veliki raspon dodavanja veliki plus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije