Fudbal

Zinedin Mustedanagić novi fudbaler Sarajeva

Zinedin Mustedanagić novi fudbaler Sarajeva
Foto: N.N. | Zinedin Mustedanagić novi fudbaler Sarajeva

Novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo od danas je Zinedin Mustedanagić, koji je u "bordo" tim stigao na posudbu iz Sparte Prag do kraja sezone, saopštili su iz redova aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Zinedin Mustedanagić rođen je u Krupi 1. avgusta 1998. godine, a igra na poziciji centralnog veznog. Prve fudbalske korake napravio je u Slogi iz Otoke, da bi u dobi od 11 godina otišao u najslavniji češki klub Spartu Prag, gdje se afirmisao kao igrač i 2015. potpisao profesionalni ugovor.

"Danas smo uspješno kompletirali svu potrebnu dokumentaciju i Zinedin je novi član Bordo tima. Riječ je o izvrsnom igraču i očekujemo da će opravdati očekivanja", rekao je Emir Hadžić, sportski direktor FK Sarajevo.

Osim Sparte Prag, Mustedanagić je kao posuđen igrač nastupao za Duklu Prag, Ruzomberok i Dinamo Ceske Budejovice, a najbolje se pokazao u Slovačkoj, gdje je na 27 utakmica tokom sezone 2018/19. godine postigao sedam golova i šest asistencija.

"Sretan sam što sam tu. Sarajevo ima vrhunsku ekipu. Dosta igrača poznajem iz mlade reprezentacije, sa šefom struke sam već sarađivao, tako da mislim da ću se lako uklopiti. Ekipi se pridružujem u prvom dijelu priprema, stoga imamo vremena uigrati se", istakao je Mustedanagić.

Mustedanagić je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije BiH (U-16, U-17, U-19), a trenutno je član U-21 selekcije, za koju je imao devet nastupa, uz učinak od dva gola i dvije asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije