Fudbal

Žiru: Nisam mogao da slavim gol Arsenalu

Žiru: Nisam mogao da slavim gol Arsenalu
Foto: N.N. | Žiru: Nisam mogao da slavim gol Arsenalu

BAKU - Napadač Čelsija Olivije Žiru priznao je da mu je jednim dijelom žao što je dao gol Arsenalu u finalu Lige Evrope (4:1).

Žiru, junak duela u Bakuu zajedno sa Edenom Azarom, protiv bivšeg kluba je uz gol imao asistenciju i nad njim je napravljen penal, pa je tako dao veliki doprinos u novom porazu Arsenala u finalu, ali i činjenici da "tobdžije" ni naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona.

"Bilo je odlično finale, a mi smo bili bolji, efikasni u drugom poluvremenu. Ponosan sam, ovaj tim je zaslužio da sezonu završi sa trofejom. Posebno veče za mene, srećan sam baš", rekao je Žiru za BT Sport.

Žiru je pet i po godina proveo u Arsenalu, gdje se potpuno afirmisao, pre nego što je u januaru prošle godine prešao u redove gradskog rivala.

"Čelsi i Arsenal su mi promenili život i dali priliku da igram u Premijer ligi. Nisam želeo da slavim protiv Arsenala, bez obzira što mi je drago zbog trofeja", zaključio je 32-godišnji francuski fudbaler.

Žiru je otišao iz Arsenala nakon dolaska sadašnjeg tandema napadača Arsenala Aleksandera Lakazeta i Pjer-Emerika Obamejanga, koji je u Bakuu potpuno podbacio.

Čelsi je, samo nekoliko dana pre finala Lige Evrope, potpisao novi, jednogodišnji ugovor sa Žiruom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije