Fudbal

Žižović: Imaće APOEL problema

Žižović: Imaće APOEL problema
Foto: N.N. | Sarajevo domaćin na "Bilinom polju"

APOEL jeste favorit, ali sam siguran da ćemo i mi njima uspjeti napraviti dosta problema, poručio je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Zrinjskog, uoči sutrašnje utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Plemići" su na put u Nikoziju krenuli ohrabreni prije svega dobrom partijom u prethodnom kolu, kada su u Ljubljani napravili preokret i eliminisali Olimpiju.

"Čeka nas teška i zahtjevna utakmica na Kipru protiv rivala koji je kvalitetan i iskusan. Međutim, sportski se nadati da možemo proći. Zbog toga se i bavimo ovim poslom i da ne mislimo tako ne bismo ni došli tu gdje jesmo, a mi smo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Bilo je teško gostovanje i u Ljubljani pa smo se vratili kući sretni i zadovoljni. Treba vjerovati da tako nešto možemo napraviti i na Kipru", poručio je Žižović.

Zbog virusa korona ranijom odlukom UEFA i u ovoj fazi takmičenja igra se po jedan meč. Mostarci ulogu favorita prepuštaju domaćinima, ali predaje nema.

"Sport je i te kako zanimljiv jer favorit na papiru ne pobjeđuje uvijek. APOEL jeste favorit, ali sam siguran da ćemo i mi njima napraviti dosta problema. U utakmici ćemo imati sigurno nekoliko šansi. Ukoliko to budemo iskoristili i svedemo greške na minimum imamo se čemu nadati. Imaćemo periode igre u kojima ćemo mi biti bolji i te periode treba da iskoristimo na najbolji mogući način", tvrdi Žižović. 

Strateg višestrukih bh. šampiona istakao je da njegovi puleni u utakmicu ulaze bez bilo kakvih kalkulacija. Prioritet je odigrati na maksimalnom nivou svih 90 minuta i duže u slučaju produžetaka, bez obzira na rezultat na semaforu.

"Ne smijemo biti opterećeni nekim scenariom da mi moramo povesti ili da ne primimo gol do određene minute i slično. Imali smo situaciju da je Željezničar poveo protiv Makabija, pa je na kraju izgubio utakmicu. Najvažnije je da budemo koncentrisani svih 90 minuta, da ne odustajemo bez obzira koja je minuta ili koji je rezultat, kao što je bilo u Ljubljani. Mi smo protiv Olimpije primili gol u samom finišu meča, ali smo se vratili i pokazali kvalitet. Naravno da je uvijek dobro povesti, ali to ništa ne znači ako nismo fokusirani cijelu utakmicu", istakao je Žižović.

Nakon što su ranije eliminisani Borac i Željezničar, BiH u Evropi uz Zrinjski predstavlja još Sarajevo. Aktuelni šampioni nakon nesretnog ispadanja iz Lige šampiona, evropski put nastavljaju sutra utakmicom trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Meč sa Budućnosti iz Podgorice igraće se na stadionu "Bilino polje" u Zenici, jer "Koševo" ne ispunjava kriterije za ovaj nivo takmičenja.

"Čeka nas teška utakmica protiv tima koji je izbacio Astanu i namučio Ludogorec. Ulog je veliki i za nas, ali i za ekipu Budućnosti. Očekujem da napravimo iskorak u odnosu na neke ranije sezone. Siguran sam da će igrači biti maksimalno skoncentrisani", istakao je Vinko Marinović, trener Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije