Fudbal

Žižović: Nismo mogli dobiti težeg protivnika

Žižović: Nismo mogli dobiti težeg protivnika
Foto: Fena/Arhiva | Žižović: Nismo mogli dobiti težeg protivnika

U drugom pretkolu fudbalske Evropske lige protivnik Zrinjskog biće ljubljanska Olimpija.

Zrinjski je imao status nosioca, a od tri moguća protivnika (albanski Kukesi, makedonska Renova, Olimpija Ljubljana) ždrijeb je Mostarcima dodijelio slovenačkog viceprvaka, koji je, po riječima trenera Zrinjskog Mladena Žižovića, najteži izbor.

"Radi se o najtežem od tri moguća protivnika. Prošlu sezonu su dosta dobrog uradili, ostali su bez naslova prvaka u posljednjem kolu, a ove sezone su krenuli pobjedom u prvom kolu. Imaju dosta individualne kvalitete i nekoliko zaista dobrih ofenzivnih igrača. Sigurno je da su se u ovom periodu dodatno pojačali, a evo i danas su doveli igrača Partizana Ivanovića, tako da nas očekuje neizvjesna utakmica u kojoj ćemo mi tražiti šansu za pobjedu i prolaz u treće pretkolo", istaknuo je Žižović.

Strateg Zrinjskog ističe kako je dobra stvar tim Olimpije nije nepoznanica i što "Plemići" neće morati na dugačko putovanje.

"Svi mi pratimo klubove iz bivše Jugoslavije, imamo ih priliku pratiti uživo na televiziji, tako da poznajemo dosta dobro tu ekipu. Imamo dosta informacija, kao i nekoliko igrača koji igraju slovensku ligu, a koji su igrali ranije u Zrinjskom. Bilo bi dobro da se igra u Mostaru, ali isto tako je važno da se ne radi o nekom dugačkom putovanju", kazao je Žižović.

Ekipa Zrinjskog reprezentativnu pauzu provesće na mini pripremama u Međugorju, a zatim slijedi prvenstvena utakmica protiv Mladosti te dvoboj s Olimpijom (17. rujna).

"Iskoristićemo pripreme u Međugorju da se dodatno osvježimo, da neke igrače 'dovedemo u red' i da se kvalitetno pripremimo, prije svega, za susret s Mladosti Doboj Kakanj, a zatim, nadam se, da iz te dobre utakmice uđemo u susret s Olimpijom i uradimo pravu stvar", zaključio je Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije