Fudbal

Žižović: Pomrsićemo račune velikima

Žižović: Pomrsićemo račune velikima
Foto: N.N. | Žižović: Pomrsićemo račune velikima

Možemo pomrsiti račune velikoj četvorci, Sarajevu, Zrinjskom, Širokom Brijegu i Željezničaru, poručio je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine.

Za svoj tim kaže da je najjači onda kada ga svi otpišu ili potcijene. Iako su trenutno na diobi rizične zone, odnosno u "donjem domu", naglašava da je sve otvoreno i očekuje vruće fudbalsko proljeće u BiH.

"Mnogo puta do sada smo pokazali kada nas odbace da smo najjači. To nas jednostavno motiviše i daje nam dodatnu energiju da dokažemo da nismo autsajderi. Velika četvorka je jaka, ali možemo im pomrsiti planove. Sa svima se možemo nositi", najavio je Žižović.

Za to će im biti potrebna i pojačanja. Prije svega u napadu, s obzirom na to da trenutno na raspolaganju imaju samo jednog špica, Irfana Hadžića, koji je jesenas stao na četiri postignuta gola.

"U suštini, treba nam i dobrodošao je svaki kvalitetan igrač i na svakoj poziciji. Napadač je neki prioritet. Bilo bi dobro dovesti i jednog defanzivca. Po desnoj strani ostao je samo Aleksandar Vasić. Takođe, i jedan krilni fudbaler je nešto čime bismo znatno dobili na kvalitetu naše igre. Koliko ćemo u tome svemu uspjeti, ostaje da se vidi.

Zimski prelazni rok je takav da je malo slobodnih i kvalitetnih igrača na raspolaganju, a pritom ograničeni smo i budžetom. Zato moramo biti veoma precizni sa dovođenjem novajlija. Igrače ne smijemo gomilati. Za nas je to luksuz", istakao je Žižović.

Statistka njegovog tima, smatra, u prvoj polusezoni mogla je biti bolja. Uz Krupu i zenički Čelik, Semberci su jedini tim bez pobjede u gostima, što im je bilo dovoljno za sedmo mjesto i 22 boda. Pritom su primili 17 golova, a postigli 15 i najslabija su napadačka ekipa u Prvenstvu. Kući su izgubili jedino od Slobode i Zrinjskog.

"Realizacija je mogla biti bolja. Isto tako u nekim utakmicama nismo bili miljenici sreće, a bilo je i nekih čudnih odluka. Mislim da smo objektivno zaslužili barem tri boda više, ali nadoknadićemo to na proljeće. Jesmo ekipa s najslabijim učinkom u napadu, ali Premijer liga BiH je generalno takva da se ne postiže previše golova i igra se tvrdo", zaključio je Žižović.

Ekipa Radnika trenutno je na odmoru. Okupljanje je planirano 14. januara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije