Fudbal

Žižović: Više volim 1:0 nego 5:0

Žižović: Više volim 1:0 nego 5:0
Foto: Screnshot/Facebook/Zrinjski | Žižović: Više volim 1:0 nego 5:0

Fudbaleri Željezničara i Zrinjskog pobjedama su otvorili novu sezonu u M:tel Premijer ligi BiH i tako su potvrdili da će uz Sarajevo i Borac biti jedni od glavnih kandidata za sami vrh tabele. Sloboda i Radnik su u tvrdoj utakmici podijelili bodove, odigravši 1:1.

Željezničar je za svega 14 minuta riješio pitanje pobjednika protiv Veleža (3:0). U tom periodu od 16. do 30. minuti puleni trenera Amara Osima su postigli tri pogotka. Dvije asistencije Ivana Lendrića za Luku Juričića i Mustafu Mujezinovića, te kasnije i Lendrićev pogodak bili su dovoljni da "plavi" upišu neočekivano laganu pobjedu. Istina, sve je moglo biti drugačije da je kod 0:0 Fejsal Mulić uspio realizirati veliku šansu nakon koje se igra "rođenih" raspala.

"Prvo poluvrijeme prilična dominacija, gdje smo nakon velike šanse Veleža neke stvari dobro odradili. Postigli smo golove onako kako smo mogli dati i neke situacije smo očekivali. Drugo poluvrijeme smo slabije kontrolisali i umorili smo se, nije lako igrati čitavu utakmicu nakon velike pauze. Našli su bolja rješenja za našu postavku. Velež je preuzeo konce i imali smo sreću da nismo primili gol, koji bi Velež vratio u igru", rekao je Osim, koji u ovom meču nije mogao računati na nekolicinu prvotimaca.

S druge strane, Feđa Dudić nije mogao biti nikako zadovoljan igrom u prvih 30 minuta, kada su njegovi izabranici dopustili domaćim igračima da praktički iz tri kontre poentiraju, tako da je nakon prvog dijela izvršio čak četiri izmjene.

"Imali smo zicer na početku, ali nije to razlog da se raspadnemo. Ovo je za nas prizemljenje, da vidimo gdje smo loši. Ne valja se učiti na svojim greškama, ali mi smo to uradili već u prvom kolu", istakao je Dudić.

Zrinjski se dugo mučio s Olimpikom (1:0), koji je u Mostaru pokazao zube, imao je priliku da povede, ali ipak nije izdržao do kraja. Na kraju su Mostarci praktički na mišiće izvojevali tri boda. Trener domaćih Mladen Žižović je pogodio s izmjenama. U 81. minuti rezervista Pero Stojkić je asistirao za Anesa Mašića, koji je kao džoker donio važan trijumf "plemićima".

"Za mene očekivano teško s obzirom na to da nismo bili u takmičarskom ritmu. Poslužila nas je malo sreća, mislim da smo zaslužili pobjedu na htjenje i zalaganje. Ako treba da trpi igra - neka trpi, a rezultat ne bi smio. Volim da dobijamo 1:0 više nego 5:0, jer u takvim utakmicama svaki igrač mora dati maksimum do samog kraja. Nadam se da ćemo popraviti igru, a rezultat zadržati", poručio je Žižović.

U Tuzli je Radnik vodio golom Mahira Karića, da bi Sloboda sretnim golom Amara Beganovića na kraju izbjegla poraz.

Rezultati prvog kola: Željezničar - Velež 3:0, Borac - Mladost 6:0, Zrinjski - Olimpik 1:0, Sloboda - Radnik 1:1. Danas: Krupa - Sarajevo, Široki Brijeg - Tuzla siti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije