Fudbal

Žižović sprema iznenađenje Spartaku

Žižović sprema iznenađenje Spartaku
Foto: N.N. | Žižović sprema iznenađenje Spartaku

Pokušaćemo prirediti iznenađenje favorizovanom protivniku, kazao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Radnik, uoči utakmice prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope protiv Spartaka iz Trnave.

Semberci su odradili udarni dio priprema na Zlatiboru i nakon 2016, kada su osvojili Kup BiH, spremno dočekuju drugi nastup na međunarodnoj sceni. Pozitivna atmosfera na treninzima, pristup igrača, želja za dokazivanjem, ali i činjenica da rasterećeno čekaju evropski meč u četvrtak na Gradskom stadionu u Banjaluci ulijevaju dodatnu dozu optimizma.

"Iako su Slovaci nesporni favoriti, i mi imamo šta da pokažemo i možemo se nositi s njima. Vidjelo se to kroz pristup, zalaganje i cjelokupan rad mojih igrača na Zlatiboru. Ne želim obećavati prolazak i prognozirati rezultat. Međutim, vjerujem u svoje momke. Pokazuju svakoga dana da su spremni za velike izazove. Nismo opterećeni rezultatom, nismo pod imperativom, ali smo spremni da ljubiteljima fudbala u Banjaluci priredimo evropski fudbalski ugođaj", poručio je Žižović.

U Srbiji su odigrali dvije test utakmice. Savladali su superligaša i imenjaka Radnik iz Surdulice rezultatom 1:0, te su bili poraženi istim ishodom od Javora.

"Naravno, jedno su pripremne utakmice, drugo su takmičarske. Najbitnije je da smo svi zdravi. Povrede su nas zaobišle, a vrijeme će pokazati najbolje da li je naš optimizam opravdan", dodao je Žižović.

U slučaju da uspješno preskoče prvu prepreku, u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope snage će odmjeriti sa bugarskim Lokomotivom iz Plovdiva.

"Pokušaćemo da prođemo, a da li su to realne ambicije ostaje da se vidi. Pokušaćemo još jednom da iznenadimo kao što smo prošle godine iznenadili mnoge sportske radnike u BiH našim dobrim partijama na domaćoj sceni. Iznenadili smo mnoge favorite u bh. eliti, a sada želimo iznenađenje u Evropi", najavio je Žižović.

Do utakmice sa Spartakom ekipa će raditi u Bijeljini. Fokus će biti na uigravanju i taktičkim rješenjima.

"O idealnih 11, koji će istrčati na megdan Spartaku iz Trnave, još nismo odlučili. Analiziramo protivnika, našu igru u prošlim utakmicama, pa ćemo vidjeti šta i kako. Svi koji su na pripremama ravnopravno konkurišu za prvi tim. Imamo još nekoliko radnih dana do utakmice i najspremniji će biti u timu. Imamo solidnu bazu, ali ćemo svakako tokom ljeta pokušati naći još neko pojačanje", tvrdi Žižović.

Utakmica Radnik - Spartak igraće se u četvrtak, 11. jula, u Banjaluci s početkom u 19 časova. Prodaja ulaznica je počela: po pet KM za istočnu tribinu te za zapadnu 10 KM. Ulaznice se mogu kupiti na Gradskom stadionu u Bijeljini.

"Zbog infrastrukturnog kriterija ne igramo u Bijeljini, ali se nadamo i pozivamo ljubitelje fudbala u Banjaluci da nas podrže. Utakmicu sa Trnavom dočekujemo maksimalno spremni i motivisani. Ostalo je da poradimo na nekim sitnim detaljima do utakmice i uvjereni smo da možemo ostvariti dobar rezultat, prije svega u Banjaluci, a onda i u uzvratu u Slovačkoj", istakao je Dalibor Kozić, golman Radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije