Fudbal

Zlatan Nalić nakon Radnika: Znali smo da će biti teško

Zlatan Nalić nakon Radnika: Znali smo da će biti teško
Foto: FK SLOBODA | Zlatan Nalić nakon Radnika: Znali smo da će biti teško

Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla prokomentarisao je utakmicu 22. kola Prve lige Federacije BiH u kojoj su njegovi izabranici protiv Radnika iz Hadžića osvojili jedan bod.

"Dosta teška sedmica iza nas, rekao sam to u najavi. Imali smo jako tešku sedmicu praćenu povredama. Tek smo se skupili u četvrtak i ja sam znao da će biti teško spremiti ekipu za subotu. Ispred nas je bio protivnik koji je se spustio izuzetno nisko, protivnik koji je opstruirao igru s destruktivnim postavljenjem. Zatvorili su nam prilaze golu sa svih strana, a kada se to desi, stvori se određena nervoza  posebno na domaćem terenu gdje igrači žele što prije postići gol. Upravo ta nervoza razlog je što motorički nisu uspjeli da pripreme nijednu izglednu šansu koja bi nam donijela gol kojom bi krunisali tri boda koja su nam jako važna“, izjavio je Nalić.

Tokom pripreme utakmice stručni štab Slobode imao je problem sa povrijeđenim i bolesnim igračima što je u konačnici dalo uticaj na spremnost fudbalera.

„Tokom najave utakmice rekao sam da se mi nećemo zavarati tezom da je prvenstvo završeno pobjedom u Olovu. Ja dobro znam šta je fudbal, ja sam utakmicu s Radnikom markirao crvenom zastavicom, jer ja znam odlično u kojim utakmicama možemo imati dodatni problem i to sam očekivao u utakmici protiv Radnika. Iskreno mislio sam da ćemo riješiti probleme s bolesnim igračima, skupili smo te pred samu utakmicu, igrači nisu uspjeli energetski odgovoriti određenim zadacima što se na kraju reflektiralo na rezultat utakmice u kojoj smo osvojili samo jedan bod“, dodao je Nalić.

Sloboda će narednu priliku za osvajanje bodova imati naredni vikend kada će u okviru utakmice 23. kola Prve lige Federacije BiH gostovati u Doboju kod Kaknja gdje će na MGM Farm areni igrati protiv FK Mladost Doboj Kakanj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije