Fudbal

"Zmajevi" baz Darka Todorovića

"Zmajevi" baz Darka Todorovića
Foto: N.N. | "Zmajevi" baz Darka Todorovića

Darko Todorović fudbaler Salzburga ipak neće imati pravo nastupa za reprezentaciju BiH u sutrašnjoj utakmici protiv Sjeverne Irske u Belfastu.

Kao što je poznato, zbog žutih kartona na ranijim utakmicama U21 reprezentacije u tekućem kvalifikacionom ciklusu, Todorović je morao pauzirati jedan meč u maldom timu.

Imajući u vidu da se kazna odnosi na prvu narednu utakmicu mlade selekcije, koja je na rasporedu danas u Zenici, protiv Švajcarske, N/FS BIH je dostavio upit nadležnoj službi UEFA u vezi sa mogućnostima nastupa Todorovića za A reprezentaciju na prvom meču UEFA Lige nacija protiv Sjeverne Irske.

Nakon što je prvobitno dostavljen odgovor UEFA da mladi reprezentativac može igrati u Belfastu, Savez je poduzeo potrebne administrativne aktivnosti, te je Todorović doputovao u glavni grad Sjeverne Irske.

Međutim, UEFA je naknadno dostavila korigovanu obavijest prema kojoj Todorović ne može nastupiti ni na utakmici u Belfastu, jer se u skladu sa članom 68. Disciplinskog pravilnika suspenzija odnosi i na dan koji slijedi nakon odigravanja relevantne utakmice (u ovom slučaju utakmice U21 selekcija BIH – Švajvcarska).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije