Fudbal

"Zmajevi" bez Stevanovića, Cimirota i Kolašinca

"Zmajevi" bez Stevanovića, Cimirota i Kolašinca
Foto: N/FS BiH | "Zmajevi" bez Stevanovića, Cimirota i Kolašinca

Okupljanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine zakazano je za četiri dana, a već prije prozivke selektor Ivajlo Petev suočio se sa problemima.

Prijateljske utakmice proti Crne Gore i Danske zbog povreda propustiće Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac.

"Svi igrači su mi se javili. Razgovarali smo otvoreno ne samo o povredama, već i o drugim stvarima. Iskreno mi je žao zbog povreda, ali sam osjetio da i njima nije svejedno što će propustiti ove utakmice. Ipak, gledam pozitivnu stranu, a to je da će priliku dobiti mlađi igrači. Ovo je za njih odlična šansa da pokažu koliko mogu i šta znaju. Normalno je da poslije naporne sezone, dođu povrede, samo se nadam da će se brzo oporaviti, odmoriti i biti spremni za septembarske duele kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", rekao je Ivajlo Petev.

Duel protiv Crne Gore na programu je 2. juna na stadionu "Grbavica", dok se utakmica sa Danskom igra četiri dana kasnije na "Brondbi" stadionu. Strateg "zmajeva" u ove dvije utakmice neće moći računati ni na kapitena Edina Džeku i Miralema Pjanić, koje je odlučio odmoriti, dok se Edin Višća oprostio od reprezentativne karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije